MENÜ

  

100 éves a Maserati

Maserati 100 éves évfordulóját ünnepelte a Los Angeles Auto Show-n. A 2015-ös modellkínálat is tartalmazni fogja az új ünnepi változatokat. A kiállításon megjelent az új Quattroporte GTS és a szenzációs Alfieri 2+2 tanulmány is. A kiállítás különlegességei között még megjelent a Ghibli és a Centennial Edition GranTurismo MC coupe és cabrio változatokban. A Maserati legendás modelljei közül az 1963-as Quattroporte (Tipo 107) jelentős modell volt a Maserati történelmében, ami a világ első szuper sedan-ja. A Maserati 100 éves  múltja alatt készült minőségi luxus sportkocsik színvonalát még a mai napig tartják. A Maserati Észak Amerikai részlege nagy sikereket ért el, az elmúlt évek során a növekvő eladásokkal. Az értékesítés 2014-ben elérte a 2012-es és 2013-as években összesen értékesített modellek számát is, a 2014-es évben.


Észak-Amerikában több, mint 100 kereskedés található, aminek köszönhetően sikerült a rekord eladásokat elérni az olasz sportkocsi gyártónak. A megújult modell változatok között megtalálható volt a legújabb Quattroporte GTS és S Q4. A csúcs modell Quattroporte GTS meghajtásáról egy 530 lóerős V8-as Twin-Turbo erőforrás gondoskodik hátsókerék meghajtással. A sportos és agresszív megjelenése érthető a nagy teljesítménynek köszönhetően. A külső megjelenését feldobták első légterelővel, alacsonyabb küszöbökkel és hátsó ütközővel, valamint a hűtőrács körül fényes fekete betétet kapott. A csúcsmodell is megkapta a háromágú szigony jelvényt, valamint a GTS jelvényt a csomagtér ajtón. A GTS változathoz elérhető 20”-as alu. felnik is antracit szürkében, a közepén piros háromágú szigony jelvényekkel. Az utastere Poltrona Frau prémium bőr kárpitot kapott kontrasztos varrással és zongoralakk fekete betéteket.

  

Az utastér további részletei még hozzáteszik a GTS jelvényt a mérő órákon, valamint a padlószőnyegen. Az S Q4 változat már gyengébb 410 lóerős korszerű Twin-turbo V6-os motort kapott, ami összkerék-meghajtáson keresztül juttatja az útra a teljesítményét, de opciók között megtalálható három új elérhető szín is. A felni választékban pedig két új felni lesz elérhető, amik tartalmazzák a 19”-es Apollo felniket és a 20”-as GTS design felniket. Az utastér felszerelésének széles választéka az ügyfelek kedvére tesz olyan választható extrákkal, mint a kontrasztos varrás, a piros bőr kárpit és a zongora lakk betétek, valamint a Wi-fi hotspot. Maserati a széria gyártású modellek mellett még bemutatott egy tanulmány modellt, ami az Alfieri 2+2 Concept nevet kapta. A tanulmány szupersportkocsi 2+2 ülés elrendezést kapott tervezőitől, ami szintén megkapta a Maserati jelvényeket és a kovácsolt felniket.

  

Az utastere Poltrona Frau bőrrel is fel lett dobva, amit bőkezűen használtak benne rézzel, alumíniummal és más anyagokkal kombinálva. A verseny ihlette design ülések futurisztikus megjelenést és modern szerkezetet kaptak. A mindenkor tervezett legérdekesebb modellt a Pininfarinával közösen készítették az 1954-es A6GCS ihlette források szerint az új Alfieri tanulmányt. A Quattroporte új változatai és az Alfieri tanulmány mellett a GranTurismo modell családból is készült egy ünnepi kiadású változat, amit szintén bemutattak. A 100 éves évforduló alkalmából a Maserati piacra dob egy GranTurismo MC Stradale és GranCabrio MC Centennial Edition változatot. Mindkét új modell elérhető lesz három új szín kombinációval, amik tartalmazzák a Rosso Magma és a Blu Inchiostro színeket is. A speciális kiadású változatok új felniket és Centennial emlékérme logo-t is kaptak. Az ünnepi modellek utastere opciós kontrasztos dekoratív betétekkel is elérhető, a három szín kombinációjával (piros, fehér, kék). Az azonos motívum kiterjed a fejtámlákra és körülveszi a hímzett Trident logo-t. A sportos megjelenést az utastérben fokozták szénszálas betétekkel a műszerfalon és az ülések körül. A GranTurismo MC Centennial Edition meghajtásáról egy 460 lóerős 4.7 literes szívó V8-as motor gondoskodik, amihez 6 fokozatú automata váltót szerelnek. A V8-as erőforrás 185 mph-s (297,7 km/óra) csúcssebességet tud biztosítani az olasz sportkocsinak. A megállásról Brembo Dual-Cast fékek gondoskodnak. A 2015-ös modellkínálatban jelennek meg a 100 éves évfordulót ünneplő GranTurismo MC coupe és Cabrio modell változatok. 

2014. 11. 28., 15:47:01

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Hit CounterHit Counter

 

Asztali nézet