MENÜ
   
 

110 éves a Rolls-Royce

Rolls-Royce ünnepelte múlt hétvégén 110. évfordulóját. Charles Rolls és Henry Royce először találkozott május 4-én, pontosan ezen a napon 110 évvel ezelőtt. A méltóságos Charles Stewart Rolls emelt főnemesi kiváltság volt, és lelkes autós. Az okos üzletember és tehetséges mérnök – igazi látnok az idő nagy technikai fejlődésében. Rolls versenyzett kerékpárokkal, motorkerékpárokkal, és autókkal is.

 
 

  

Rolls-Royce Wraith, Rolls-Royce Phantom, & Rolls-Royce Ghost

 
  Sir Henry Royce már hétköznapi családból származott. Öten voltak testvérek, és ő volt a legfiatalabb közülük. Royce segített családjának újság eladásokkal, és később távíró lett a postahivatalban. Azután a szerencséje megváltozott, amikor fizetett gyakornoki állást kapott a Great Northern Railway Works-nél. Majd megnyitotta sikeres mérnöki üzletét is Manchester-ben. 1904 május 4-én találkozott Rolls és Royce, akik találkozása jól ment.  
 

  

Rolls-Royce logo, The Honourable Charles Stewart Rolls, & Sir Henry Royce

 
 

Annyira jól ment, hogy Rolls megegyezett, hogy eladja mindegyik autót, amit Royce épített. A híres hűtőrács formát kidolgozták, és rövidesen a jelvény is megszületett. Royce és Rolls nem csak megérte az autókat, hanem szakértelemmel tökéletesítik az eladást is. A két Brit nem valószínű, hogy hitte a vállalatuk ilyen hosszú történetet él meg, amivel még mindig a legnagyobb luxust, és precizitást adják az igényes ügyfeleknek. 

 - Kartos Patrik -

2014. 05. 06., 10:09:01

 
   

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

Free Web Counter
Free Web Counter

Asztali nézet