MENÜ
   
 

 

HU / EN   

 
 

2012 MINI Roadster – Hírek – MINI – NAIAS – Detroit – AutoShow – Roadster –

MINI Roadster premier Detroitban

A MINI az egyedi stílus, az innovatív technológia és a magas színvonalú minőség képviselője világelsőként a prémium kisautóknak formálja alapját a MINI modellkínálat világszerte népszerűségével. A MINI viszont most az Észak-Amerikai Nemzetközi Autókiállításon (NAIAS – North America International Auto Show), Detroitban tartotta új modelljének premierjét a márka globális sikertörténetének folyatásaként. A NAIAS, 2012-ben ad helyet az új MINI Roadster világpremierjének, ami az első nyitott tetős, két személyes modell lesz a MINI kínálatában, egy spontán hamisítatlan recept a városi vezetési élményhez.

 
   
  A kompakt megjelenés a kortárs felvétele, a nyitott tetős sportkocsi koncepciónak, a MINI Roadsterrel, ami egy fejlett hajtás- és alváz technológiát kapott, és egy klasszikus, manuális kézzel nyitható és zárható soft-top szövet tetőt kapott, amit gyorsan és könnyen tudunk nyitni és zárni. A dizájn és technológia a MINI Roadster modellnél kifejezetten arra törekszik, hogy ketten szórakozzanak a nyitott tetős utazás élvezetével. Az inspiráló mozgékonysággal és az élvonalbeli hatékonyságával, a kifejező dizájnnal és a figyelemre méltó praktikummal, a legfiatalabb MINI képviseli a márka hagyományos értékeit, tulajdonságait, egy friss új csavarral a modell kínálatban. Az új MINI Roadster ezeket bemutatja a NAIAS autókiállításon január 14-22 között (2012), ami a világ első prémium modellje lesz a kisautó szegmensben. Az új MINI Roadster piaci indulásával, a MINI modell család már hat tagúra bővül, és a megnövekedett változatosság a MINI új célcsoport elnyerését elősegíti, ezzel a modellel is.  
     
 

A MINI amerikai piacos bevezetése után 10 évvel a Britt márka a kompakt méreteken belül fertőzött a vezetési élménnyel, ami megalapozta magát és egyre növekvő rajongói közösséget szerzett magának. Az Egyesült Államok volt a legfontosabb egységes piac világszerte a MINI modelljeivel, már több éve. A márka az elmúlt években nem csak következetesen bővítette modell palettáját, de emellett folyamatosan növelte a MINI kereskedői hálózatás az USA-ban – ennek eredményeként új sikeres értékesítési rekord született.

Az új MINI Roadster és a részletek

A MINI Roadster megtestesíti a sportos vezetési élményt, az irigylésre méltó tisztaságú és spontán nyitott tetős élménnyel, két személynek. A legújabb modell csatlakozik a MINI kínálatához a kisautók szegmensét az innováció újabb üdítő lövésével kezeli. A MINI igazi vezetési élményt nyújt a vezető számára a mozgékonyságával, kompakt méreteivel és az alacsony üzemanyag-fogyasztásával, amik kivételes készségek a városi mobilitás kihívásaival. A hozzáadott változó használatú csomagteret extra helyet ad a vezetőnek, amikor sport felszerelést viszünk vagy útnak indulunk kettesben.

 
     
  A karosszéria dizájn a kétüléses MINI-vel látható a védjegynek számító dizájn nyelv, a márka többi modelljéhez hasonlóan újracsomagolva a kompakt roadster arányain belül. A párhuzamos vonalak, a sportosan feszes felületek és a harmonikus görbék kombinációja a jellegzetesen ereszkedő sziluettel, adva a MINI Roadsternek egy elegánsan kifeszített megjelenést. A hagyományos MINI jellemzők, olyanok, mint a ezek a nagy kerek fényszórók, a hatszögletű hűtőrács, az oldalsó irányjelzők és a függőleges hátsó lámpák, a zászlóval a márka identitását mutatva. Azonban a Roadster néhány megkülönböztető tulajdonsággal is rendelkezik a saját mixéhez, ami tartalmazza a feltűnően lépcsős csomagtartó meghosszabbítást az utastértől, és az erősen összeszedett szélvédőtől. Stílusosan a masszív szövet tető a MINI Roadsteren, követi a klasszikus Britt roadster hagyományt - amikor lenyitjuk a tető laposan összehajtható az ülések mögött, az autó elegáns elsöprő vonalait érintetlenül tartva.  
     
  Ez az elrendezés tiszta vizuális elválasztást foglal magába az autó csomagtartójával (240 liter) az utastértől, miközben egy az ülések mögötti széles átrakodó rendszer növeli praktikusságát. A magasan nyíló ajtó és az alacsony csomagtér küszöb, ezek megkönnyítik a tárgyak bepakolását a csomagtérbe. A megerősített szélvédő kerettel együtt, a két rozsdamentes acélból készült rúd optimalizált az utasok védelme az autó megfordulása esetén. A fedélzeti biztonsági felszerelés az új MINI Roadsterben, szintén tartalmazza az első légzsákokat és az üléstámlák külső oldalaiba integrált fej-mellkas légszákokat az ülések külső oldalaiban, a három pontos biztonsági öveket, beleértve az överő határolókat és az övfeszítőket, és a Tyre Defect Indicatort. A MINI Roadster elérhető lesz három erőteljes és takarékos benzinmotorral, amikor elindítják az amerikai piacon.  
   
  A modell kínálat változatos lesz, ami tartalmazza a MINI Cooper Roadster 121 lóerővel, a MINI Cooper S Roadster 181 lóerővel, és a kínálat csúcsán a MINI John Cooper Works Roadster foglal helye, a 208 lóerőt motorral az orrában. A korszerű technológia biztosítja, hogy mindegyik modell változat kombinálja a buzgó erőt és a kivételes üzemanyag-takarékosság. A szokásos MINI stílusban, a Roadster a motor erejét az első kerekekre továbbítja a 6-fokozatú kézi váltón keresztül. Alternatíva-ként a MINI Cooper Roadster és a MINI Cooper S Roadster opcióként a 6-fokozatú automata váltóval. A minőségi futómű technológia, amivel páratlan a kisautó szegmensben, ez tartalmazza az elektromos kormányszervót és a DSC-t (menetstabilitás kezelést), kombinálva a torziós karosszéria merevséggel (teljes a speciális erősítő elemekkel), és az autó alacsony súlypontja szállít addiktív mozgékonyságot és verhetetlen az aktív és passzív biztonságot. Az aerodinamikai egyensúly a MINI Roadsterrel az optimalizált aktív hátsó légterelővel, ami automatikusan kiterjed, amikor eléri a 80 km/órát (50 mph). A jólét az alapfelszereléssel kiegészíthető választással a magas minőségű extrákkal, a tipikus a MINI változatosság az opciós felszerelés és kiegészítő kínálatból, a lehető legjobb eszközöket nyújtva a tulajdonosoknak ahhoz, hogy autóikat pontosan a saját stílusokhoz igazítsák.

- Kartos Patrik - MINI News -

2011-12-15, 00:25:40

 
 

 

 
 

 

 

 

best free website hit counter

 

2012 Chevrolet Sonic RS

 

 

 

 

   
Asztali nézet