MENÜ
 
2013 Bentley Continental GT Speed
 
Az új Continental GT Speed a valaha volt leggyorsabb gyártott Bentley, a 330 km/órás (205 mph) csúcssebességével. A 330 km/órás csúcssebességével kiszorítja az előző generációs Continental GTC Supersports ISR-t, aminek 325 km/óra (202 mph) volt a csúcs, amivel megdöntötte az ice speed rekordot. Az új Continental erejét egy 6.0 literes twin-turbo W12-es motortól kapja, aminek a teljesítményét megnövelték, és így kerül bele az új Continental GT Speed-be.
 
  
 
Az új Bentleybe 575 lóerő helyett kb. 616-625 lóerőt ad le a W12-es motor. Az új GT Speed már 4.0 másodperc alatt eléri a 100 km/órát. A Continental GT-t 6-fokozatú automata váltóval szerelik, de a Speed a korszerűsített 8-fokozatú automata váltót kapja meg - amit a V8-as GT is használt. Bentley alacsonyan tartotta a CO2-kibocsátását, és 12 %-kal csökkentette az üzemanyag fogyasztását, valamint a Speed menettulajdonságai is javultak. Az új Continental GT Speed jellemzői: az új 21"-es felnik, a sötét hűtőrács és légbeömlők, valamint a barázdált felületű kipufogóvég.
 
  
 
Az utastér alapfelszereléséhez tartozik a Mulliner Driving Specification, ami azt jelenti, hogy gyémántmintás bőrülést, recézett króm váltókart, és Mulliner hímzésű fejtámlákat kap. A GT Speed bemutatója a következő héten lesz a Goodwood Festival of Speed-en, az első autó átadások ősszel kezdődnek meg és várhatóan kb. 53  - 54 mil. Ft/ 180 000 € lesz az ára.
- Rick -

 

2012

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Asztali nézet