MENÜ

 

Új Renault Clio RS

Renault megerősítette, hogy az új Clio RS 200 Turbo előrendelését áprilisban nyitják meg. Az új RS a megszokott 3 ajtós helyett 5 ajtós lesz, és 2.0 literes szívó benzinmotor helyett egy 1.6 literes 200 lóerős turbófeltöltős benzinmotort kap. Az új 1.6-os motorhoz, a teljesen új EDC 6 fokozatú duplakuplungos automata sebességváltót szerelik.

   

A kocsi első bemutatója tavaly volt a Paris Motor Show-n, és a nyomatékában 25 Nm-rel múlja felül a kifutó modellt, így 240 Nm az új modell forgatónyomatéka. Az új motorral szerelt Clio RS átlagfogyasztása 6,3 l/100 km, és a CO2-kibocsátása 144 g/km. A százassprintje 6.7 másodperc és a csúcssebessége 230 km/óra, ami az új automata váltónak köszönhető. A kocsi RS differenciálművel és nagyobb féktárcsákkal lesz felszerelve. A Clio RS-ből is két verziót választhatunk (Sport és Cup).

    

A Sport verzió inkább utcára való, a Cup viszont a versenypályákra. A Cup verzió 3 mm-rel ültetett és 15%-kal merevebb futóművet kap, valamint 18"-as alu. felniket. Mindegyik RS modell megkapja a RS Drive rendszert, ami tartalmazza a Normal, Sport, és Race módot. A Normal módban a leghétköznapibb Clio-ként viselkedik, lágy futóművel, a Sport módban már felkeményedik a futómű, de az elektronika segít és a Race módban már a lehetséges elektronikai segítségeket kikapcsolja, valamint a váltást is saját magunk kell végeznünk a váltó fülekkel, vagy a váltókarral. A motor reakciója és a váltások sokkal rövidebbek (150 ms) Race módban.

        

A rajt program pedig csak Sport, és Race módban érhető el. Az RS Clio-k még megkapják az R-Link rendszert, amivel sokkal több adatot tudunk meg a kocsiról, és a köridőket is kiírja, ami a GPS-szel van összekapcsolva. További érdekesség a kocsiban az RS Sound Pipe, amitől a kocsinak a kiválasztott autó típus hangja lesz. A választékban megtalálható az Alpina A110, az R8 Gordini, és a Nissan GT-R hangja is. A Clio RS csak öt színben lesz elérhető. A kocsit a Dieppe, Franciaországi Renault üzemben fogják gyártani, és a várható érkezése júniusban lesz. Az ára 24 990 €/ 7,3 mil. Ft. A két vetélytársánál a Ford Fiesta ST-nél, és a Peugeot 208 GTi-nél drágább lesz.

2013. 02. 15., 00:14:08

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Asztali nézet