MENÜ
   
 

HU  

 
 

2013 Lamborghini Urus

Lambo visszatér a terep stílushoz

Lamborghini bemutatja az új Urus Concept modellt, a Pekingi Auto Show-n, és ha minden igaz 2015-ben már elkezdik a gyártását is. A kocka LM002, amely rendkívüli limitált számban készült 1985-1992 között. Az új modell az LM002-höz hasonlóan a terep modellek között kap majd helyet, csak az Urus egy karcsú, ruggalmas SUV modell lesz, ami egy szenzációs külsőt kapott a tervezőktől. Ha elfogadják, és egyértelműen gyártásra szánják, ez esetben a 4-ajtós 4x4-es Urus csatlakozni fog a High-End Crossover járművekhez, sokak közül a Lamborghini is a VW csoporthoz tartozik.

 
 

 

Az új URUS Concept Car, a pekingi autókiállításon

 
 

Az új modell ezért épül közös platformra a következő generációs Audi Q7, Porsche Cayennel, VW Touareg modellel, valamint a Bentley EXP 9F-fel. Az Urus, a legextrémebb értelmezése az SUVok kategóriájában. Az értékesítés elsődleges piacai az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Németország, Oroszország, Közel-Kelet, és Kína. Az új URUS meghajtásról nincs információ, de a pletykák szerint a Gallardo 5.2 V10-esének áttervezett változatát kapja meg, de lehetséges, hogy hybrid változat készül belőle.

 
 

 

Az új modell hozza a megszokott Lamborghini formavilágot, stílusos formában

 
 

A Lamborghini már hozzáteszi azt, hogy az Urus lesz a legkönnyebb kategóriájában, a legkisebb CO2-kibocsáttással. A négyszemélyes Urus koncepció hosszabb, alacsonabb, és szélesebb a többi prémium kategóriás társánál (méretei: a hossza 1 497 mm, szélessége 1930 mm, és a magassága 1 651 mm). A Lamborghini tervezőinek, és mérnökeinek köszönhetően számos egyedi reszlettel találkozhatunk, itt van a változtatható magasság, a full LED fényszórók, és a nagylelkűen alkalmazott szénszál.

 
 

 

... és az egyedülálló hátsó megjelenés

 
 

Az Urus koncepció 24"-es kovácsolt matt alu. felniket, szénszálas diffúzort, és 4 hexagonalis (hatszögletű) kipufogó véget kapott. A külső visszapillantókat kamerával helyettesítették, melyek képét a két TFT képernyő jeleníti meg az utastérben. Az utastérben még megemlítésre meltó, a  bőrkárpitozott ülések, és a multifunkciós kormánykerék. A piacon lévő legközelebbi vetélytársai a BMW X6, és a  Range Rover Evoque lesz.

- Kartos Patrik -

2012-04-24, 13:53:54

 
     

 

website counter

hit counter

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

Asztali nézet