MENÜ

  

Land Rover Freelander 2013

Öt év gyártás után a Land Rover Freelander-en, ez már a második frissítés. A legfrissebb Freelander bemutatója a Moscow Motor Show-n lesz, a következő héten. A frissített 4x4-esek új külsővel, teljesen új utastérrel és több felszerelési szinttel érkeznek. Az első frissítése 2010-ben volt a Freelander-nek, amikor néhány apró kozmetikai frissítést (hűtőrács, csomagtér ajtó), ezek mellett a legnagyobb újdonsága az eD4 volt, ami a takarékos változatot jelentette.

   

Mostani frissítésnél új fényszórókat és hátsó lámpákat kapott, az előbbi a legújabb LED technikával készül, így az első fényszóróknak jellegzetes LED nappali világítása lesz. A hűtőrács és az első ködlámpák fényes króm betéteket kaptak, ezen kívül három új színnel bővül a színválaszték - Aintree Green, Havana, és Mauritius Blue. Az utastérben teljesen új a középkonzol, aminek köszönhetően sokkal rendezettebbek lettek a gombok. A Terrain Response tárcsát és a kézifék kart lecserélték gombokra, és az 5"-os kijelző is újdonság lesz a középkonzolon.

 

Új technológiákból is kapott néhányat a Freelander, itt van a tolató kamera, a kulcsnélküli indítás, a prémium Meridian hangrendszer, ami először a Range Rover Evoque felszerelésében volt megtalálható, a 380W-os 11 hangszórós rendszert vagy a csúcsváltozatát a 825 W-os 17 hangszórós szettet, amihez jár a nagyobb 7"-es kijelző a középkonzolon. Az alapmodellbe csak 80W-os 8 hangszórós rendszert szerelnek. Az előbb említettek mellet két új felszerelés szint is újdonság lesz, aminek köszönhetően már hat felszerelés közül választhatunk. Az alap felszerelés az S, ami szövetülésekkel érkezik, ezt követi a GS, ami bőr utastérrel jön.

      

Ezeket követi az XS, amihez pluszban jár a 380W-os Meridian hangrendszer, míg az új Dynamic modellek body kittel, három belső színnel és új 19"-es 10 küllős alu. felnikkel érkezik. A kocsi ezeken kívül még a két csúcs felszerelés következik a HSE, amihez hozzáteszik a faburkolatot, a panoráma tetőt, és a csúcs 825W stereo-t míg a csúcsmodell a HSE Lux, ami Windsor bőr üléseket és 19"-es gyémánttal esztergált felniket kap. A motor választéka érintetlen marad, a három 2.2 literes négyhengeres dízelmotorokkal. A 150 lóerős TD4, ezt követi a 190 lóerős SD4, és a kétkerék meghajtású takarékos változat a 150 lóerős eD4. Az utóbbi takarékos modell átlagfogyasztása kb. 6,0 l/100km, és a CO2-kibocsátása pedig 158g/km. A kezdőára kb. 8 300 000 Ft lesz, ami 350 500 Ft-val drágább, mint a jelenlegi modellnél.  A felfrissült modell értékesítését októberben kezdik meg.

2012-2013?

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Asztali nézet