MENÜ

 

Skoda Octavia Combi 1.6 CR TDI Business - teszt

  Nagy családos Combi

A Skoda Octavia legújabb generációjának Combi verziója is megérkezett a hazai autópiacra, amit követ az új RS verzió is, limousine és Combi karosszériával. Ahogy az 5 ajtós, úgy a Combi is növekedett és új technikai megoldásokkal, motorokkal lett gazdagabb.

 

Sportos, de mégis családi

Az új Combi is a sportosságot teszi előtérbe, mint ahogy a többi autógyártó is. A kombi Octavia a nagykategóriás testvérével, szinte azonos formát kapott, ami a hátsóját illeti. A két kocsin a legfeltűnőbb különbség az orruk. A design elemei az ötajtós Octavia-val közösek, tehát ezzel kapcsolatban semmi különöset nem tudok mondani. A kocsi megjelenéséhez annyit hozzátennék, hogy a kombinak sokkal könnyebb a csomagtér ajtaja, mint az 5 ajtósé. A Combi csomagtér fedelét még a puha női kezek is könnyedén lecsukják.

   

A kocsi oldalvonala picit eltér a SuperB Combi-étól. Az oldalsó ablakok körvonala egy kicsit szögletes, és a D-oszlop is vékonyabb az Octavia Combi-n a SuperB Combi-énál.  A kocsi hátsóján itt is a full LED hátsó lámpák jelennek meg, amiben a két világító vonal a világítás, és a két vonal között levő LED-ek a féklámpa világítását biztosítják. A két vonal C betűt formáz meg, mint ahogy a közötte futó féklámpa világítás is.

Nagy hely, és minőségi anyagok

A kocsi utasterében érezhetően jobb minőségű anyagokat használtak fel, mint a Rapid-ban. A kényelmes ülések, ami mindegyik Skoda alap minőségéhez tartozik, a pontos váltóval együtt. A kormány ebben is  4 küllős multifunkciós volt, mint az 5 ajtós tesztautóban, de az opciós listáról elérhető a 3 küllős, ami már a BMW szintjét éri el. Az első üléssorban igen tágas hely fogad, könnyen elérhető és megfelelő helyen elhelyezett kapcsolókkal.

 

A sok tároló rekeszt és a két piperetükröt nem lehet kifelejteni. Ahogy azt sem, hogy a nagycsaládosoknak egy plusz középső visszapillantó is elérhető már, amivel a gyerekekre lehet figyelni. A hátsó üléssorban a SuperB helykínálatával találkozunk. Itt is megkapjuk a hátsó szellőzőket, de a helykínálat bőséges, még a fejtérből is maradt 5-6 cm, pedig nem vagyok a legkisebb a 186 cm-es magasságommal. Itt akár négy felnőtt is elférne egymás mellett akkora hely van, de a testesebbek is szinte hárman elférnek egymás mellett. A csomagtere viszont a kategória győztese, az 1750 literes méretével lehajtott állapotban.

 

Az alaphelyzetben sem kicsi 560 literével. A kocsi variálhatósága, a kényelmes ülések, a nagy hely, és a jó minőségű anyagok a VW Passat szintjét meghaladva, igen nagy vetélytársa lehet.

következő oldal >>

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Web Counter
Web Counter

Asztali nézet