MENÜ
 
Skoda Rapid, első információk és képek
 
Skoda megmutatta az első hivatalos képeket az új Rapid-ról. Az új modell a Fabia és az Octavia között foglal majd helyet. Az új modell riválisa lesz a Ford Focus-nak, és a VW Golf-nak. Az értékesítése novemberben kezdődhet meg. Az alapára kevesebb, mint 4 mil. Ft lesz - amivel olcsóbb lesz, mint a Focus, és a Golf.
 
  
 
A Rapid kisebb változtatásokon kívül megegyezik a MissionL prototípussal, amit tavaly mutattak be a Frankfurti Motor Show-n. A kocsi megőrizte a sedan tanulmányautó formáit, és a Skoda új arcát mutatja meg vele. Az emblémát a motorház tetőre rakták, ami szintén új. Az új szögletesebb hűtőrács mellé, süllyesztett első fényszórókat, és C formájú hátsó lámpákat kap a kocsi. A csomagtere 550 literes ami a riválisainál nagyobb - a Golf 350 literes csomagtartóval rendelkezik, és a Focus 316 literessel.
 
    
 
Az elsőkerék meghajtású Rapid, a VW Polo platformjára épül. A motorpalettán 5 benzinmotor, és két dízelmotorral kerül piacra. A motorkínálat tartalmazni fogja biztos a 102 lóerős 1,2 TSI négyhengeres benzinmotor, és a nagyon takarékos Greenline erőforrást kb. 74 lóerős 1.2 CR TDI háromhengeres dízelmotorral. Az utóbbi CO2-kibocsátása kevesebb, mint 90g/km és átlagfogyasztása kb. 3,5 liter 100 km-en. A VW csoporthoz tartozó Seat is fogja gyártani a Rapid-ot, a saját változatában, ami az új Toledo lesz. A Toledo koncepciót a Genfi Auto Show-n mutatták be márciusban, és a jövő év elején kezdik meg az értékesítését.
2012

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

Asztali nézet