MENÜ

Toyota Corolla 1.4 D-4D Lounge teszt - 1.oldal

Stílusos, fiatalos külső

Toyota az új Corolla-t, ahogy az Auris-t, és a többi új modelljét is fiatalosra tervezte. A kocsi jelenlegi generációja, ami néhány piacon még kapható, nem a legszebb darabok közé tartozik a Toyota történetében. 

 

Stílusos, fiatalos, sportos

A kocsi főleg orrán kicsit eltérő, mint az Amerikai piacos változat, és az Európai piacra készült verzió inkább az Avensis-re emlékeztet, amivel szinte azonos mérete van, ami annak köszönhető, hogy némelyik országban nem kapható az Avensis, és így próbálják a nagy űrt kitölteni a többi országnál. Ahol viszont kaphatók, ott már nehezen választ majd az ügyfél az Avensis és a Corolla között. Az orrán végig ívelő hűtőrács és fényszórók, amik fiatalosabbá teszik a Corolla-t, az Avensis-nél.

                    

                                   Toyota Corolla EU                                                      Toyota Corolla US

A króm viszont nem igazán tetszik nekem a kocsin, főleg az orrán. A Corolla oldalvonala alapján kisebbnek néz ki az elődjénél, de mégis hosszabb. Az oldalán végig futó vállvonal éles törése is ezt akarja mutatni. A hátsója viszont stílusosabb, mint az Avensis-é vagy az Amerikai Corolla-é. A végig futó világos szín és a tolató/irányjelző lámpák jól mutatnak fehér színben, de úgy lenne szép, ha fekete lenne a csomagtér króm betét és sötétített burát kapnának a tolató és irányjelző hátsó lámpák. A hátsó ütköző formája pedig diffúzor hatást kelt. Az új modell oldalnézetből szinte ugyanaz, mint az Amerikai verzió. 

Kényelmes, és minőségi

A kocsi utasterébe beülve kényelmes ülésekben foglalhatunk helyet, ami elég jó oldaltartással rendelkezik a kocsi képességeihez képest. A kormány fogása az Auris-éval megegyező a műszerfal formája, pedig a Yaris-val elindított stílust kapta meg. 

    

A kezelőszervek könnyen elérhetők, és minden a megszokott helyen van, nem úgy mint a Mercedes-ekben. Az ülések megfelelően beállíthatók, a váltó mindig pontosan veszi a fokozatokat, és  a gyűrű segíti elkülöníteni a hátramenetet, és az  egyes fokozatot. Amit díjaztam, hogy még mindig a mechanikus rögzítőféket használták, nem úgy mint a VW, a 7-es Golf-ban. A tároló rekeszek éppen elég helyen vannak, a hölgyeknek mindkét oldalon van kis pipere tükör, és nem automata világítással, hanem ha szükséges a használó bekapcsolhatja kiegészítő világítást. Az utastér anyagai nagyon jó minőségűek. A lábtér elöl-hátul elég tágas, ahogy fejtér is elfogadható még hátul is. 

 

A csomagtere ebben a kategóriában elég nagy, és még bővíthető a lehajtható ülésekkel is. A csomagtartó kihasználása lehetséges a 4 szögletes kialakítás végett, de az kár, hogy a középső ülés közepet nem lehet ledönteni, a síléc, esetleg snowboard szállítása érdekében.

következő oldal >>

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

Free Counter
Free Counter

Asztali nézet