MENÜ
   

 

 

 

2014 Alfa Romeo 4C Spider

Alfa Romeo a tegnapi nap folyamán már bemutatta a Genfi autókiállításon a legújabb nyitott modelljét. Az új Spider alapja most a 4C mini sportkocsi volt, amit hamarosan követ at új generációs Spider is. Az új Spider a legjobb vezetési élményt is biztosítani tudja, a középmotoros elrendezés helyett. A vezetési élmény még fokozható a 4C kupéban is megtalálható DNA vezérlővel. A DNA (DNS) vezérlő lehetővé teszi a  vezetőnek, hogy a vezetési módokat megváltoztassa. A módok tartalmazzák a Dynamic (dinamikus), Natural (normál), All-Weather (minden időjárás), és Race (verseny) módokat.

 
   
A kiállított 4C Spider 3 rétegű Glossy White (fehér) fényezést kapott, és szénszálas elemeket, amik között megtalálható lesz a szénszálas szélvédő keret, a külső visszapillantó tükörház, és a fényszórók szénszálas belső mintázata. A nyitott 4C is megkapta a kagyló fényszórókat, valamint a 18”-as első és 19”-es hátsó felniket megkapta, a felnikre méretes Pirelli gumiabroncsokat szereltek. Az utasterében is visszatérnek a minőségi anyagok. A kis Spider meghajtásáról, a 4C coupe-tól származó 1750-es turbófeltöltős benzinmotor fog gondoskodni, ami a megegyezik a zárt tetős változatban szereplő motor teljesítményével.  
 

A kis turbós erőforráshoz itt is a TCT száraz duplakuplungos automata váltót szerelik, ami lehetővé teszi a kézi váltást, a kormány mögött elhelyezett váltó fülekkel. A kocsi értékesítése a Genfi bemutató után hamarosan meg is fog kezdődni. A méretét nézve nem lesz nagyobb az új generációs Spider-nél, de ezt majd később meg tudjuk.

- Kartos Patrik -

2014. 03. 05., 10:15:29

 
   

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter 

 

 

Web Counter
Web Counter

Asztali nézet