MENÜ
     
 

Aston Martin Vanquish Volante

Az Aston Martin néhány képet és adatot megmutatott az új modelljéről, a Vanquish Volante-ról. A nyitott verzió is a V12-es erőforrást kapja meg, amihez szénszálas karosszéria is tartozik. A kocsi teljesítménye 573 lóerő, amit 6.0 literes V12-es motortól kap, és a gyorsulása 4.2 másodperc 100 km/órára.

 
     
  A gyorsulási ideje csak egy tizeddel marad le, a kupé verziótól, annak ellenére hogy 1 844 kg a súlya - 105 kg-mal nehezebb, mint a kupé. A csúcssebessége viszont megegyezik, a kupéval, ami 295 km/óra. Az új Aston az eddig gyártott legmerevebb tetőt, és 6 fokozatú ZF automata váltót kapott. A Vanquish Volante-val a DBS Volante-t fogják leváltani, aminél az új modell 34 kg-mal könnyebb. A bemutató autó, a képeken Ocellus Teal kék fényezést kapott, amiben nagyon szépen mutat. A Carbon légterelőket, és diffúzort viszont alapszínükön hagyták. A szövet teteje a kocsinak 3 rétegű, amit 14 másodperc alatt lehet nyitni-zárni, azonban a szélvédő magassága most megegyezik a kupé változatéval, és a kocsi belmagasságán is javítottak.  
       
  A Vanquish rugóinak és lengéscsillapítóinak nem okoz gondot  a plusz súly, és a hangolása némileg lágyabb lett. Az adaptív lengéscsillapítója három fokozatban kapcsolható, amik a következők: normál, sport, és track ( pálya) mód, a lengés csillapító módosításon kívül a módokhoz igazítja a Cabrio az ESP-t is. Az Aston utastere szép bőr üléseket kapott, amik a külsejéhez illően szintén kék színt kaptak. A csomagtartója is növekedett, a DBS Volante csomagterének szinte a duplájára nőtt, így már 279 literes rakodóhely jut a csomagoknak.  
       
 

Az új Aston Martin-nak kicsit magasabb kezdőára lesz, mint a riválisának a Bentley Continental GTC-nek, az ára 199 995 font (kb. 6,6-7,0 millió Ft/ kb. 230 000€). Az Aston-t már lehet rendelni, a szállításokat viszont még ebben az évben megkezdik. A kocsi hivatalos bemutatója a Pebble Beach Course d Elegance-én, Kaliforniában lesz, augusztus 18-án.

- Kartos Patrik - 

2014. 01. 25., 17:23:46

 
   

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter 

 

 

 

 

 

Free Web Counter
Free Web Counter

Asztali nézet