MENÜ

 

2014 Audi A8 L Security 

Audi a felfrissült A8-as hosszú tengelytávú verziójából elkészítette, a biztonságosabb verzó, ami már kisebb támadásoknak is ellenáll. A kocsi külső, és belső jegyei azonosak a hagyományos változatéval, de itt más anyagokat használtak fel, és a kocsi elszerelése is néhány érdekesebb extrát is tartalmaz. A kocsi külső felszerelése, mint az alap A8 tartalmazza a LED fényszórókat, és hátsó lámpákat, valamint a trapéz formájú kipufogóvégeket. A kocsi elérhető lesz V8-as, és W12-es kivitelben is. Az új modellhez is elérhető az új technikás fényszórók amik 25 fénykibocsátó diódát tartalmaznak. Az új A8 L Security, még quattro állandó összkerék hajtással is könnyebb, a riválisainál.

 

A tesztelések alatt A8 L Security a VR7 követelményeknek megfelelt  - a civil golyóálló járművek kategóriájában legmagasabb szint, de mivel a robbanó anyagoknak is ellenáll a kocsi, a VR9 és VR10-es kategóriát is teljesíti (robbanás ellenállású jármű kategóriák). A kocsi új padlólemezt kapott, ami ellenáll katonai kézigránátoknak, robbanó tölteteknek, stb. A luxus sedan felszerelését kiegészíthetik plusz akkumulátorokkal, távközlő elektronikával is. Az alap Audi A8 L Security felszerelése tartalmazza, a telefon rendszert, amit az utasok használhatnak, és magába foglalja a hűtőrácsban elhelyezett mikrofonokat is. A kocsihoz elérhető tűzoltó rendszer is, ami hő érzékelőt is tartalmaz, és biztosítja a tűzoltását az autóban. A biztonsági A8-ast még friss levegő rendszerrel, és füst elszívóval is felszerelték. Az új modell kiegészítői még tartalmazzák a hűtőrács alá rejtett villogó fényeket is.

 

A kocsi utasterében már a kényelem tér vissza, és a hátul utazók kényelmes masszírozó funkciós ülésekben foglalhatnak helyet, amik hűtéssel is rendelkeznek. A kocsi utasterében még megtalálható hűtődoboz, és kiegészítő fűtés is. A Security A8-asból sem hagyta ki az MMI multimédiás rendszert. A kocsi meghajtásáról választható lesz két motor, amit már a cikk elején is említettem. A kisebb motor egy 4.0 TFSI turbófeltöltős V8-as benzinmotor, ami már az Euro 6-os minősítésnek is megfelel, és 435 lóerő leadására képes, ami 15 lóerővel több, mint az elődben. A 600 Nm nyomatéka pedig 1 500-as fordulattól egészen 7 000-es fordulatszámig rendelkezésre áll. A kocsi gyorsulása 100 km/órára 7.5 másodperc, és az átlagfogyasztása 10,9 l/100km.

 

A A8-hoz elérhető erősebb motor pedig egy W 12 hengeres 6.3 literes benzinmotor, aminek henger elrendezése W formájú. A kocsinak ez a motor már 500 lóerőt, és 625 Nm nyomatékot ad. A gyorsulása 100 km/órára 7.1 másodperc. A csúcssebessége 210 km/óra, és az átlagfogyasztása 13,5 l/100km. A két motorhoz 8 fokozatú tiptronic automata váltót szerelnek, amihez jár a kormányváltó fül is. A luxus biztonságos nagy sedan felszereléséhez még tartozik, a magas biztonságú 19“-es felnik, a 117-es súlyérték indexű 255/70es gumiabroncsokkal, ezen kívül még az A8-as kap adaptív tempomatot, 4 zónás klímát, és stop&go funkciót. A 2014 Audi A8 L Security W12 rendelése már nyitott, de csak 2014 harmadik negyedévében kezdik meg a szállításokat. A Luxus sedan-hoz a gyártó még vezetés oktatási tréninget is kínál, a sofőröknek és tulajdonosoknak. 

2014. 01. 19., 09:43:00

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Free Web Counter
Free Web Counter

Asztali nézet