MENÜ

Audi Sport Quattro laserlight concept (lézerfény koncept)

Audi hamarosan bemutatja az új sportkocsijának, gyártásra érett változatát, de előtte még egy koncepciót bemutatnak, ami a legmodernebb technológiai újdonságokkal is fel lesz szerelve. A kocsi világ premierje a 2014 CES-en lesz, Las Vegas-ban. Az új modell a legendás Audi Quattro-t idézi, a formájával és tudásával. A koncepció Plasma Red (piros) fényezést kapott, és a külső tervezése a sportosságot, és az eleganciát sugallja. A kocsi a tervezőktől kapott teljesen új fejlesztésű kettős fényszórókat, amik hatékonyabban működnek, mint a hagyományos matrix LED fényszórók. Az új fényszóró lézer diódái sokkal kisebbek, mint a LED diódák.

  

Az új fényszórók az Audi szerint közel 500 méter távolságot be tudnak világítani, és 3x fényesebben világít, mint a LED fényszórók. Az új modell az előbb említettek mellett még kapott CFRP-ből (szénszál erősítésű polimer) készített karosszéria elemeket. A kocsi hátsóján is használtak CFRP anyagot, a hátsó lámpák között. A Quattro csomagterét is meg erősített, és a csomagtér mérete 300 literes. A Quattro külseje mellett az utastere sem egy hétköznapi sportkocsiéra emlékeztet. Az utastér karcsú műszerfalat kapott, ami a szél vitorlára emlékeztet. Az új modell még a modern stílusos tervezés mellett, 4 személynek kínál helyet, a sofőrrel együtt. Az utastérben még nagy újdonság lesz az új fejlesztésű Audi TFT kijelző, ami már 3D-s grafikával készül, és teljesen új MMI navigációs rendszert is kap a kocsi. 

   

A kocsi meghajtásáról hybrid rendszer fog gondoskodni, aminek a teljesítménye a 8 fokozatú automata válton, és Quattro összkerék meghajtáson keresztül jut a kerekekhez. A hajtáslánc összteljesítménye 515 kW (700 lóerő), és a nyomaték 800 Nm.  A meghajtásról elektromos motor, és a  4.0 TFSI turbós V8-as benzinmotor gondoskodik.  A meghajtás benzinmotorja 560 lóerős, és 700 Nm nyomaték leadására képes, amit kiegészít az elektromos motor. A kocsi fogyasztása 2,5 liter/100 km ami nagyon alacsony egy gyors, és erős sportkocsihoz képest. A kocsi tisztán elektromosan kb. 50 km tud lemenni, ami nagyon jó ha mindennapokban is használjuk a kocsit.

 

Az új Quattro csúcssebessége 305 km/óra lesz, és a gyorsulása 100 km/órára 3,7 másodperc.  A jó gyorsulása, és a magas csúcssebesség mellett a megállásról szénszál-kerámia  féktárcsák gondoskodnak. A súlyát is ahogy tudták alacsonyan tartották, olyan alkatrészekkel, mint az alumínium tető, vagy a szénszálas alkatrészekkel. Az új Sport Quattro-ban a sofőrnek lehetősége lesz a használathoz állítani a kocsit, EV mód, Hybrid mód, és további módokkal. Az új modellről ennyi információ, de várhatóan sokkal jobb lesz, mint a jelenlegi Audi R8-as, utcai sportkocsi. 

2014. 01. 02., 18:35:56

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Asztali nézet