MENÜ
   

 

 

 

Caterham AeroSeven concept

Caterham indít egy új modellt, amivel terjeszkedni akar. Az extrém nyitott tetejű kocsit a Singapore Grand Prix-en leplezték le. Az AeroSeven Concept a gyártásra érett verziójának értékesítésének kezdete várhatóan ősszel "2014" megkezdődik. A kocsi riválisa, a Renault Alpine-tól jön 2016 elején. A vállalat során ez az első zárt kerékjáratú modelljük, a Caterham 21 megjelenése óta, amit 1994-től gyártanak.  

 
   
A kocsi karosszéra szerkezete szénszálból készül, ami a kocsi súlyát segíti alacsonyan tartani. A nyújtott teljesítményű, hátsó kerék meghajtású autót egy 240 lóerős 2.0 Duratorq Ford motor hajtja, és a legnagyobb teljesítményét 8 500-as fordulaton adja le, a 6 fokozatú kézi váltón keresztül. Mérés szerint a kocsi súlya közel 650 kg, és a gyorsulása 100 km/órára kevesebb, mint 4.0 másodperc.  
   

Caterham most először használ az autójában elektronikai rendszert, ami segít a vezetőnek kihasználni a gép erejét.  A márka új motor vezérlő rendszere tartalmazza, az indítás segítő funkciót, valamint a Bosch ABS-t (blokkolásgátlós fékrendszer). A kocsiban lehetőséget kap a, hogy teljesen kikapcsolhatja az elektronikai segédeszközöket. A kocsi utasterében nagy felbontású kijelzőt is felszereltek, ami mutatja a motor fordulatszámát, a választott sebességváltó fokozatot, valamint a két választható módot, amit kiválasztottunk. A két választható mód a Race mode (verseny mód), és a Road mode (utcai mód), az utóbbinál visszafogja az elektronika a kocsi teljesítményét. 

- Kartos Patrik -

2013. 09. 20., 18:12:48

 
   

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter 

 

 

Free Hit Counter
Free Hit Counter

Asztali nézet