MENÜ

                                                                                                                                               

2014 Citroen C4 Cactus

Citroen tanulmányautója, a Cactus elérkezett a gyártásra érett változatához. A Francia gyártó újabb modern stílusú modellje a C4 Cactus nevet fogja viselni, ami megint egy érdekes formavilágú modell, mint ahogy a DS sorozat modelljei. A kocsi nagy bemutatója a Genfi autókiállításon lesz, a következő hónapban. A kocsi gyártásra érett változata meg tartja az úszó tetőt, a hasított fényszórókat, és az egyenetlen műanyag elemeket. A vásárlóknak lehetőségük lesz 10 különböző külső szín közül választani. Az új modell tengelytávja 2.6 méter, mint a C4-es modellé.

  

Azonban hossza  rövidebb, mint a VW Golf-é. A 358 literes csomagterével, egészen elfogadható méretű a csomagtere, a furcsa design-ja ellenére is. A hírek szerint az új C4 Cactus a kompakt crosszover-eknél is praktikusabb lesz, mint a Nissan Juke-nál, vagy a Renault Captur-nél. Az alap modell súlya 965 kg, ami majdnem 300 kg-val kevesebb, mint a Nissan Juke, vagy a Fiat 500L súlya. A francia kocsihoz elérhető lesz takarékos dízelmotor is, amivel a kocsi fogyasztása 3,1 l/100 km és a CO2-kibocsátása 82 g/km. Az értékesítése kezdetén még csak négy motorral lesz elérhető. A motorválasztéka tartalmazni fogja, a 3 hengeres benzinmotorokat, turbófeltöltős és szívó változatokban (82-110 LE).

A dízelmotorok között csak két 1.6 literes található meg, amik megfelelnek az Euro6-os normáknak, és 92-100 lóerő teljesítményekkel lesznek elérhetők. Az új Francia utasterében már a legmodernebb technikai megoldások is megjelennek. A kocsi érdekessége, hogy a hagyományos számlapok helyett digitális kijelző lesz a kocsiban, ami ugyanúgy mutatja a sebességet, a fordulatszámot, üzemanyagszintet, és így tovább. A középkonzolon 7”-os kijelzőt helyeztek el, amiről vezérelhető az összes fontos funkció. A motorokhoz 6 fokozatú váltót szerelnek, ami már a tovább fejlesztett félautomata váltó. A magasabb felszerélésű modellekhez elérhető lesz a teljes hosszúságú üvegtető, ami használ azonos üveg technológiát, mint a napfénytető. Az új modell áráról még nincs információ.

2014. 02. 09., 12:06:16

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Asztali nézet