MENÜ
     
 

Kia Soul EV

A Kia Soul EV világ premierje a Chicago-i autókiállításon lesz. A márka első teljesen elektromos modellje, először Észak-Amerikában lesz értékesítve, és ott 2014 harmadik negyedében érkezik meg a kereskedésekbe. Az új modellváltozat értékesítése később Európába is megkezdődik majd. A Soul EV a hagyományos meghajtású változatokhoz hasonlóan megtartja a doboz formát, de a hűtőrács helyét a töltő csatlakozója vette át.

 
 

Az új elektromos Kia Soul

 
  A kocsi még kapott aero optimalizált 16”-os alu. felniket, projektoros fényszórókat, valamint hátsó lámpákat. A meghajtásáról egy 110 lóerő teljesítményű elektromos motor gondoskodik, amihez még Li-Ion akkumulátorok is tartoznak. A kocsi akkumulátorai a padlóban kaptak helyet, de az utastérből nem vesznek el. A Soul EV csúcssebességét elektronika korlátozza 145 km/órára, és a hatótávja teljes feltöltéssel 160 km felett van.  
 

  

Változások a részletekeben - 2014 Kia Soul EV -

 
 

A Kia elektromos autója még energia visszanyerő fékrendszert is kap, ami már a 3. generációs. A természet barát Kia-ban bio alapú anyagokat használtak fel. Az EV Soul  felszerelése tartalmazza a tolató kamerát, a Bluetooth-ot, az elektromos ablakemelőt, és a tempomat-ot. A kocsihoz bőr ülések is választhatók, de csak az extra listáról. A Soul EV értékesítése először California-ban, Oregon-ban, New York-ban, és New Jersey-ben kezdődik meg. Az áráról, és a várható érkezéséről még Európában nincs információ.

- Kartos Patrik - 

2014. 02. 07., 10:04:58

 
   

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

Free Counter
Free Counter

Asztali nézet