MENÜ

                                                                                                                                        

2014 Új Opel Adam S – A fürge városi

Opel a jól ismert legkisebb Opel-ból a legerősebb változatot elkészítette, ami a nevéhez kapott egy S betűt. Az S a sportosságot, és a sportos menetteljesítményre akar utalni. Az új modell erősnek számít majd az Adam modellcsaládban. Az Adam S meghajtásáról egy 1.4 literes turbófeltöltős ECOTEC motor fog gondoskodni, ami 150 lóerő leadására képes. A kocsi menetteljesítményén javítanak a sportos hangolású futóművel, és az OPC fékrendszerrel. Az új Adam S is a Genfi autókiállításon lesz bemutatva, az új Adam Rocks crossover, és az új fejlesztésű 3 hengeres, 1.0 literes ECOTEC, turbófeltöltős motor mellett.

   

A kis Adam S-t, a turbófeltöltős motorja igazán pörgős kisautóvá változtatja. Az új 1.4-es motor 150 lóerő leadására képes, ami egy ilyen kisautónál kiemelkedően jó menetteljesítményt biztosít, és teljesítménye mellett a nyomaték is emelkedett a szívómotorhoz képest 50-70 %-kal. A sport kisautóhoz 6 fokozatú kézi váltót szerelnek, és a csúcssebessége 220 km/óra. Az alacsonyabb fogyasztás érdekében, nem hagyták ki a Start/Stop rendszert az Adam S-ből sem. A kocsi súlyát ahogy tudták csökkentették, olyan alkatrészekkel, mint a szürke öntvény motorblokkal, vagy a leömlő csővel egybeépített turbóval. Az új Adam S sokkal sportosabb vezetési élményt biztosít a sofőröknek, ami köszönhető külön az Adam S számára kifejlesztett Performance futóműnek, és a direkt áttételű kormányzásnak.

         

A megállásról elöl 16-, hátul 15 col méretű féktárcsák biztosítják a megállást, amiket vörösre festett féknyergek fognak meg. A biztos tapadásról pedig a 18“-as felnikre szerelt 225/35 R18-as gumiabroncsok gondoskodnak. A sportos Adam utastere sem maradt hétköznapi. Az Adam utastere bőr- vagy Morrocana Recaro sportüléseket kapott. A kocsihoz elérhető bőr csomag is, ami tartalmazza a Vörös kormányt, váltógombot, és kézifék-fogantyút, valamint a műszerfalat és az ajtókat piros és fehér fény világítja meg. Az ADAM S további színezett üvegeket, LED menetfényt és hátsó lámpákat, klímát, és IntelliLink szórakoztató rendszert kapott. Az új Adam S rendszeréhez is elérhetők lesznek alkalmazások Android és Apple iOS készülékekhez. Az új modell áráról majd a bemutató után több információnk lesz.

2014. 03. 03., 20:05:23

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Asztali nézet