MENÜ

                                                                                                                                                  

Opel Astra OPC Extreme - Vauxhall Astra VXR Extreme

Opel, OPC Astra-jából elkészült a legdurvább változat, aminek alapja az Astra Cup-tól jött.  Opel/Vauxhall megerősítette az új leggyorsabb legális utcai Astra kis darabszámú gyártását. Az alapot adó versenyautó meghajtásától 2.0 literes turbófeltöltős benzinmotor gondoskodik, ami 280 lóerő teljesítmény leadására képes az utcai OPC-ben, és 300 lóerő teljesítményű a versenyautóban.

 

A két kocsi teljesítmény különbsége ellenére a nyomatékuk megegyezik, mindkét kocsinak 400 Nm-es nyomatéka van. A kocsi átalakításában a súly csökkentés is számított, így amennyire lehetett az utastér elemeit eltávolították, és kapott sport kagyló üléseket, 6 pontos biztonsági övekkel, és bukokeretet. Az végeredmény egy igazi versenygép, amivel utcán is lehet közlekedni, de inkább hétvégi pályázásra való. A kocsi bemutatója a Genfi autókiállításon lesz.

   

Az Extreme Astra OPC külső részletei tartalmazzák a nagy szénszálas hátsó légterelőt, a négyszögletű  kipufogó véget, és az új felniket, semi-slick Hankook gumiabroncsokkal.  Az Astra OPC Extreme a Nürburgring Grand Pirx pit-jébe van lefényképezve. Az ára valószínűleg több, mint 28 240 €/ 8 100 000 Ft lesz, ami a jelenlegi Astra OPC ára. Astra OPC gyorsulása 100 km/órára 5.9 másodperc, és a csúcssebessége 250 km/óra. 

 

2014. 02. 01., 15:22:07

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Asztali nézet