MENÜ

                                                                                                                                                        

2014 Peugeot 108

Peuegot nyilvánosságra hozott néhány képet, az új legkisebb modelljéről, ami az új generációs 108-as modell lesz. A megújult Twingo nagy riválisa lesz, és az új 108-as közösen készül a Citroen C1-essel, és a Toyota Aygo-val ismét. A kocsi bemutatója a márciusi Genfi autókiállításon lesz. A kocsi hossza 3,47 méter, és mellette a legkompaktabb modell lesz kategóriájában, valamint rövidebb mint a VW Up! és a Hyundai i10. Az új modell könnyebb lesz riválisainál is a 840 kg-os súlyával, amivel még 85 kg-mal könnyebb a szénszálas Alfa Romeo 4C-nél is. A megújult 108-as erőforrásai is a legújabbak lesznek, amik közül némelyik még kevesebb mint 100 g/km-es CO2-kibocsátással rendelkezik.

 

A választható erőforrások 3 benzinmotort, és egy dízelmotort is tartalmaz. A motorválaszték tartalmazza az 1.0 literes e-Vti 68 lóerő teljesítményű benzinmotort, aminek teljesítményét első kerekeken, és az 5 fokozatú kézi válton keresztül adja le. A legerősebb elérhető motor az 1.2 Vti lesz 82 lóerővel, és a benzines motorokhoz elérhető lesz 5 fokozatú fél-automata váltó is. Az kocsi desgin elemei a 308-astól származnak,  mint pl.  LED szemöldökök a fényszórókban, és a króm kiemelések. Az új generációs 108-asról sem hagyták le az üveg csomagtér ajtót, mint amit már az új Twingo is használ. A kocsihoz elérhető lesz 3 felszereléssel, valamint 3 és 5 ajtós karosszéria változattal.

   

A kocsihoz még elérhető szövet tető is, ami nagyon jó lesz  a napsütötte napokon is. A Peugeot 108 sokkal több hi-tech berendezést tartalmaz, mint az előd. A kocsi felszerelésében megtalálható lesz a 7 colos (”-hüvely – inch) érintőképernyős kijelző (opciós az Active felszerelésnél és alap az Allure-nél).  A 108-as még kapott fedélzeti számítógépet, és Bluetooth csatlakozást is. A csúcs modellek már kulcsnélküli nyitással és indítással is fellesznek szerelve. A csomagtér mérete, méretéhez képest elfogadható, ami alaphelyzetben 190 literes, de ledöntve már 750 literes lesz.

   

Az új modell 8 külső színben lesz választható – tartalmazza a két árnyalatú fényezést- és a csúcsmodell választható lesz fekete, szürke vagy lila színekben. A külső megjelenése még feldobható lesz, néhány felajánlott matricával, és az utastérben elérhető lesz kockás szövet mintás üléshuzat is. A kocsi bemutatója a Genfi autókiállításon lesz, és a várhatóan júliusban érkezik meg a kereskedésekbe. 

2014. 02. 15., 11:25:25

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Asztali nézet