MENÜ

 

2014 Porsche LMP1

Porsche megalapította 2013-ban, a teszt programot, ami alatt az új LMP1 versenyautót fejlesztették. Az új modell tesztelése még 2014 elején folytatódik, és ez a modell indul a 24 órás Le Mans-i versenyen. Az új modell LMP1 rövidítése a Le Mans Prototypes rövidítése. A versenyszezon, csak áprilisban kezdődik meg, a Le Mans 24 órás versennyel.

        

Az új fejlesztésű LMP1 versenyautó, a takarékosságával, és nagy teljesítményével komoly ellenfél lehet, az Audi legújabb fejlesztésű R18 e-tron quattro versenyautójának, ami a legmodernebb hybrid technológiát kapja meg. Az LMP1 meghajtásáról egy négyhengeres motor, és elektormos motorok gondoskodnak, és a kocsi még energia visszanyelő rendszert is kap, aminek plusz erejét, egy kör alatt csak egyszer lehet felhasználni, a szabályok szerint.

    

A Forma-1-ből ismert Mark Webber is részt vett, a teszteléseken, és a hírek szerint 2014 január 1-jétől már, a Porsche gyári csapatához fog tartozni. A kocsi tesztelése alatt Portugáliában, elsősorban a felfüggesztést, és a gumiabroncsokat tesztelték, a Michelin-nel. A kocsiról ennyi információt hoztak jelenleg nyilvánosságra.

2013. 12. 12., 17:59:52

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Asztali nézet