MENÜ

                                                                                           

2014 Porsche Panamera Turbo S

Porsche a Panamera sorozatot, még egy modellel bővíti a Panamera Turbo és E-Hybrid mellet. Az új modell a Porsche Panamera Turbo S nevet viseli, ami még erősebb és gyorsabb a Panamera Turbo-nál. Az új modell hivatalos bemutatója a 2013 Tokyo Auto Show-n lesz, a következő hónapban.  A kocsi orrában egy 4.8 literes twin-turbo V8-as erőforrás dolgozik. A kocsi extra 20 lóerővel rendelkezik, így  a teljesítménye 570 lóerő. A plusz teljesítmény köszönhető az új turbófeltöltőnek, és a javított levegő áramlásnak.

A teljesítmény mellett a nyomaték is növekedett 750 Nm-ről, 800 Nm-re és a fogyasztása csökkent 11%-kal. A Panamera Turbo S összkerék meghajtása, és 7 fokozatú PDK váltójának köszönhetően, az összes erejét feltudja használni a legjobb gyorsulásához.  A gyorsulása 100 km/órára 3.8 másodperc és a csúcssebessége 306 km/óra. Az ügyfelek számára opciós listáról elérhető a sport kipufogó rendszer, ami még szebb hangzást ad a Panamera Turbo S-nek. A Panamera Turbo-hoz hasonlóan az S változat is már a frissített szériában kezdi meg pályafutását.

A  kocsi átdolgozott első ütközőket és újra tervezett LED fényszórókat kap. A változások még tartalmazzák a nagyobb hátsó ablakot, és az új ütközőket. A Turbo S felszerelése tartalmazza a Porsche Torque Vectoring Plus rendszert, és az elektronikusan vezérelt hátsó sperrdifit, ami optimálisabb kezelhetőséget és húzóerő leadást ad a kocsinak. A biztos megállásról pedig, szénszál-kerámia fékek gondoskodnak. A kocsi rendelési könyve már nyitott, aminek ára 180 024€  (kb. 53 mil. Ft), ami drágább, mint az Audi RS7 és a Mercedes CLS AMG. A Panamera Turbo S Executive, hosszú tengelytávú változat ára, pedig 197 041€. Az első szállítások 2014 elején már megkezdődnek. 

2013. 10. 31., 20:09:40

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Asztali nézet