MENÜ
   
 

HU  

 
 

2014 VW Golf GTE plug-in hybrid

VW egy teljesen új sport modellt dob piacra, ami a GTE jelzést fogja viselni. Az új modell egy plug-in hybrid hajtású sport Golf. A mérések szerint az új modell CO2-kibocsátása csak 35 g/km. A kocsi stílusának ihletadója a legendás Golf GTI volt, amitől megkapta az agresszív szellőző nyílásokat, és az első légterelőt. A kocsin a piros vonalat viszont lecserélték kékre, ami szintén végigfut a hűtőrácson, és a fényszórókban. A hetedik generációs Golf már elérhető lesz 5 különböző hajtással, amik tartalmazzák a dízel, benzin, tiszta elektromos, sűrített gázos és plug-in hybrid meghajtásokat.

 
 

 

Az új Golf GTE, van olyan sportos, mint a legendás Golf GTI

 
 

 

Reklám

 
 

A Golf GTE azonos Lithium-Ion akkumulátor technológiát használ, mint az új Audi A3 e-tron. A kocsi hatótávja tisztán elektromosan 50 km, és a fogyasztása kb. 1,3 l/100 km. Az erős akkumulátorok összevannak kapcsolva a 102 lóerő teljesítményű elektromos motorral, és ezt kombinálták a 148 lóerős (bhp) teljesítményű 1.4 literes TSI benzinmotorral. A rendszer összteljesítménye 201 lóerő (bhp), és a nyomaték 350 Nm. A Golf GTE 7.6 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet, és a csúcssebességét korlátozták 216 km/órára. A kocsi teljesítménye az első kerekeken jut el az útra, az új fejlesztésű három kuplung tárcsás DSG váltón keresztül. Az új Golf GTE hatótávja 938 km, teljesen megtankolva. A hibrid Golffal akár zéró kibocsátással is tudunk közlekedni, amit az e-mode gomb tesz lehetővé.

 
 

A megszokott kárpit, de most piros helyett kék varrással

 
 

Az e-mode bekapcsolásával a kocsi tisztán elektromosan tud közlekedni, de a csúcssebességét visszafogja ilyenkor a rendszer 130 km/órára. A kocsi még GTE módot is tartalmaz, ami sportos és izgalmas vezetést biztosít az ügyfeleknek. A Golf GTE akkumulátorai a hátsó ülések alatt kaptak helyet, ezért az üzemanyag tartály a csomagtér alá került, aminek köszönhetően 100 literrel kisebb csomagtere van a Golf GTE Mk.VII-nek. A kocsi utasterében kék kiegészítőket kaptak az ülések, a kormánykerék, és a váltókar. A felszerelése még tartalmazza a 6.5 hüvelyk méretű érintőképernyős kijelzőt, mint alap felszerelés része, ami tartalmazza az energia áramlás monitort „energy flow monitor”. Az új VW Golf GTE megrendelése augusztustól nyitott lesz, és az ára várhatóan a Golf GTI és a GolfR között lesz.

 - Kartos Patrik -

2014. 02. 21., 11:51:06

 
     

  

 

hit counter

hit counter

 

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

Asztali nézet