MENÜ
   

 

 

2015 Audi Q7

Az új Q7-es új mércét állít fel a prémium szabadidő terepjárók kategóriájában. A megújulással 325 kg-ot adott le a Q7-es. Az alacsony tömegközéppontja kiemelten agilissá teszi a méretes és kategóriája legtágasabb SUV-jaként. A megújulással a külső méreteit csökkentették és az utasterét növelték és csomagterét is, valamint innovatív asszisztens és szórakoztató rendszert kapott. A 325 kg-val alacsonyabb sajáttömege mellett 26%-val csökkent a fogyasztása is. Az új Q7-es 1995 kg-os saját tömegével a kategóriája legkönnyebb modellje lett, a 2 tonna alatti saját tömeg a 3.0 TDI dízelmotorral szerelt változatra igaz.

 
    
Az új TFSI motorral 28%-val takarékosabb lett és a TDI dízelmotorral 23%-val csökkent a fogyasztása. Az új generációs modell motorjai is csúcsértékeket állítanak fel a nagy összkerék-meghajtású SUV-ok között a 272 lóerős (200 kW) 3.0 TDI dízelmotorral és a 333 lóerő (245 kW) teljesítményű 3.0 TFSI benzinmotorral. A TFSI változat 6,1 másodperc alatt teljesíti a százassprintet és a TDI változat 6,3 másodperc alatt és a V6-os dízel fogyasztása csak 5.7 l/100 km, ami nagyon alacsony fogyasztás egy ekkora közel kéttonnás sajáttömegű hétszemélyes SUV-tól. A kezelési koncepciója, a szórakoztató rendszere, a kapcsolódási lehetőségei és vezető támogató rendszerei új szintet állítanak fel a prémium SUV kategóriában.  
    

A felszerelése tartalmazni fogja az új MMI all-in-touch nagyobb érintőképernyőt, ami egyszerűbbé teszi a kezelhetőségét. A Q7-esbe kerül be először a Google Android Auto és Apple Carplay rendszer is. A biztonsági rendszerek között még megtalálható lesz a torlódás asszisztens rendszerrel kiegészített tempomat is. A hagyományos hajtáslánc mellett később elérhető lesz az e-tron dízel hybrid hajtáslánccal is. Ami 373 lóerő összteljesítményt tud majd leadni és össznyomatéka 700 Nm. Az első Quattro meghajtású plug-in hybrid SUV lesz. A fogyasztása mindössze 1,7 l/100 km, a kibocsátása viszont az 50g/km-t sem fogja elérni, valamint az akkumulátora teljesen feltöltve 56 km-es hatótávot ad tisztán elektromos használathoz.

- Kartos Patrik -

2014. 12. 13., 20:54:28

 
   

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

 

Free Hit Counter
Free Hit Counter

 

Asztali nézet