MENÜ
   

 

 

 

2015 Audi RS7 Sportback

Audi bemutatta a megújult RS7 Sportback-et is, a már korábban bemutatott A7 és S7 Sportback felfrissült változatai után. A nagy 5 ajtós kupé megkapta az új LED fényszórókat és még több szórakoztató funkcióval választható. A meghajtásáról egy 560 lóerő és 700 Nm nyomaték leadására képes, 4.0 TFSI motor gondoskodik.  A nagy teljesítménye ellenére is elég 9,5 liter üzemanyag 100 km-re, valamint a kibocsátása 221 g/km. Az erős 4.0 literes V8-as motor takarékosságában még a henger lekapcsolás technológia is segít.

 
 
A meghajtása még mindig tartalmazza a Quattro összkerék meghajtást, valamint sportos felszerelése dinamikus és még hatékonyabb vezetést biztosít. Az új design részletek hozzáteszik, a Singleframe fekete méhsejt hűtőrácsot, ami tipikus az RS modelleken. Három opciós csomag választható hozzá, amik tartalmazzák  a matt alumíniummal, a fényes feketével és a Carbon-val készült megjelenést, ami még egyedibbé teszi az RS7 Sportback-et. A hűtőrács alsó részén még a Quattro feliratot is elhelyezték, ami már a legújabb RS modelleken megtalálható. A frissítés új LED technológiás fényszórókat is elérhetővé teszi, mint alap felszerelés része.  
    
A megújult modellhez kérésre választható a Matrix LED technológiás fényszórók. Az új technikai megoldások mellett új színekben is választható lesz az RS7 Sportback, amik között megtalálható lesz a Floret Silver, a Glacier White, a Mythos Black és  a Sepang Blue. Az elegáns fekete utastere RS sport üléseket kapott, és a Quattro jelvényt is elhelyezték a műszerfalon. A felfrissült 4.0 TFSI motor 560 lóerő és 700 Nm nyomaték  leadására képes. A maximális nyomatékát 750 és 5 500 fordulatszámok között adja le. A gyorsulása 0-100 km/órára 3.9 másodperc, és a csúcssebessége 280 és 305 km/óra. A turbófeltöltős V8-as motorhoz 8 fokozatú tiptronic automata váltót szerelnek.  
    

A Quattro összkerék meghajtáshoz még opciós listáról választható lesz a sport hátsó difi. Az RS adaptív légrugós felfüggesztéssel 20 mm-rel alacsonyabb. Az opciók még tartalmazzák a folyamatosan változó kormány áttételt. A felfrissült modell kapott 20”-as kovácsolt könnyűfém felniket, mint alap de választható 21”-es öntött alumínium felnikkel is. A megállásról négy belső hűtésű tárcsafék gondoskodik. A megújult RS7 Sportback Németországban ez év 3. negyedétől lesz elérhető, és a kezdőára 113 300€ (kb. 34,4 mil. Ft) lesz.

- Kartos Patrik - 

2014. 06. 06., 09:33:40

 
   

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter 

 

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Asztali nézet