MENÜ
     

 

 

2015 Audi TT Sportback concept – Paris

Audi egy különlegességgel készült a Paris Motor Show-ra. Az Audi TT Sportback concept különlegessége hogy 4 ajtót kapott és egy 2.0 TFSI benzinmotort 400 lóerős teljesítménnyel. Az új tanulmány modell hossza 4.47 méter, a szélessége 1.89 méter és a magassága 1.38 méter. A TT Coupe-val szemben 12 cm-rel hosszabb a tengelytávja és 29 cm-vel a hossza, valamint 6 cm-rel szélesebb. A külső megjelenése megkapta a Singleframe hűtőrácsot és a sportos körvonalakat. Az orra a TT Sportback-nek megkapta a jellemző légnyílásokkal, az új fényszórók és a Singleframe hűtőrácsot.

 
    
Az Audi TT tipikus design-jához tartozik az új tervezésű fényszórók, amik egyedülálló nappali világítást adnak a TT modelleknek. Az új LED technikás fényszórók mellett a hátsó lámpák is LED-esek, amik jobb megvilágítást tudnak biztosítani a TT-nek, mint a hagyományosak. Az új TT tanulmány igazi riválisa lehet a Mercedes-Benz CLA-nak, a kupé karosszériájának és a 4 ajtós kivitelének köszönhetően. A hátsóján 5 vízszintes vonal húzódik, amik hangsúlyozzák a szélességét is, valamint két nagy elliptikus kipufogóvéget is kapott, a diffúzorba beépítve. Az 5 ajtós TT ajtajai keretnélküli ablakokat kapott. Az utasteres sportosságát keresztezték az 5 ajtós modellek funkcionalitásával. Az 5 ajtós karosszéria ellenére a TT Sportback is csak két utasnak biztosít helyet a hátsó üléssorban.  
    
A TT Sportback a TT védjegyei és sportossága mellet praktikusságban már egy 5 ajtós modellét nyújtja, ami tartalmazza a csomagtér bővítését is az ülések ledöntésével. A műszerfala megkapta az 5 kerek szellőző nyílást és az új digitális mérő egységeket, az előbbi a sugárhajtóművekre emlékeztet. Az  MMI monitor is megjelent a tanulmány modellben, ami több funkció használatát teszi lehetővé és a beállításokat is ezen változtathatjuk meg. A meghajtásáról egy 2.0 literes TFSI benzinmotor gondoskodik, ami 400 lóerőt tud leadni 6 400-as fordulaton. A négyhengeres motor a nagy teljesítmény mellett 450 Nm-es nyomatékkal rendelkezik, amit 2 400 – 6 000 fordulatszám tartományok között ad le, és már 300 Nm-t biztosít 1 900-as fordulattól.  

  

2015 Audi TT-S Roadster & 2015 Audi TT Coupe

 

A nagy teljesítményű motorral szerelt TT Sportback tanulmány fogyasztása 7,0 l/100 km. A 2.0 TFSI motoron használt turbófeltöltő töltőnyomása max. 1.8 bar, amivel a TT Sportback concept gyorsulása 100 km/órára mindössze 3.9 másodperc. Az erejét 7-fokozatú S-tronic 3 tengelyes automata váltó továbbítja a folyamatos Quattro összkerék-meghajtáson keresztül a kerekekre. A futóműve elöl McPherson rendszert használ és hátul four-link rendszert, amik alumínium alkatrészeket is kaptak a súlycsökkentés miatt. A megállásról négy méretes féktárcsa gondoskodik, amik a 21”-es felnik alatt kaptak helyet. A méretes felnik 255/30 R21-es gumiabroncsokat kapnak. Az új modell is már az új MQB platformot használja, mint ahogy az új VW, Skoda és Seat modellek is. 

 - Kartos Patrik -

2014. 10. 28., 10:46:27

 
   

   

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Asztali nézet