MENÜ
   
 

2015 Dodge Charger

Dodge megújította legendás Charger-t, amit 2006-ban hozott vissza a modellkínálatába, de ez már sedan karosszériával készül. A leghíresebb a 2. generációja volt, ami Lee tábornokként lehet ismerős mindenkinek, a Hazárd megye lordjai filmekből és sorozatból. Az új modellel a Dodge nagy sikert aratott, amikor visszahozta kínálatába. A 2006-os visszatérése óta már korábban volt egy frissítése, de a 2015-ös évre megint új külsőt kapott. A Charger az egyik legjelentősebb modellje lett, és jelenleg is az a Dodge-nak, amivel sikerült növelni az eladásokat, ami köszönhető annak is, hogy a Ford Crown Victoria-kat is ezzel váltották el más gyártók modelljei mellett.

 
 

 

2015 Charger R/T

 
  A megújulás teljesen új külsőt is hozott magával. A frissítés tartalmazza a morcosabb orrát, és a hátsó versenypályát formázó LED világítást. A frissítés még tartalmazza az átrajzolt  motorháztetőt, sárvédőket, fényszórókat, első ajtókat, valamint az új LED ködfényszórókat (SXT és R/T). Az új fényszórók már tartalmazzák a nappali fényeket, és már új HID vetítő technológiát kaptak. Az elején még újdonság a teljes szélességű hűtőrács is. A hátsója új három részes légterelőt kapott, és átrajzolt versenypálya formájú LED hátsó lámpát. A külső megújulással új felniket is kap a Charger. A Charger-hez az ügyfelek 10 új felni közül is választhatnak. A 10 felni között megtalálható lesz a 6 db 20”-as felni, ami 2015-től lesz elérhető.  
 

   

2015 Charger részletek

 
  A 10 elérhető felni között még a 20”-as kovácsolt alu. felnik is megtalálhatók, matt Hyper Black II fényezéssel. A speciális örökség néhány új színt is adott a színválasztékhoz, amik tartalmazzák a TorRed és az új B5 Blue fényezéseket. Az előbb említett két szín mellett még elérhető lesz a Redline Tri-coat Pearl, a Jazz Blue Pearl, a Granite Crystal Metallic, a Billet Silver Metallic, a Phantom Black Tri-coat Pearl, az Ivory Tri-coat Pearl, és a Bright White fényezésekkel. Az utasterében is változott a Charger, már az új jelvényes sport kormánykereket kapta meg. A Charger felszerelése még tartalmazza a 7 col méretű TFT képernyőt, amit már a Dart és Durango modellek is használnak.    
 

2015 Dodge Charger - int -

 
  A kocsi még megkapja az Uconnect rendszert, ami lehetővé teszi a telefon összekapcsolását az autóval, valamint audio vezérlő rendszer gombjait a kormányon helyezték el. Az új külső színek mellett, 8 teljesen új belső kárpittal is elérhető, amik között megtalálható szövet és bőr kárpitok egyaránt. A meghajtásáról gondoskodó alapmotor a díjnyertes Pentastar V6, ami hátsókerék meghajtással (RWD), és összkerék-meghajtással (AWD) is elérhető. A 3.6 literes motor 292 (US) lóerő (218 kW) teljesítményét 6 350-es fordulatszámon adja le, és a maximális 353 Nm nyomatékát 4 800-as fordulaton.  
 

   

2015 Dodge Charger - int -

 
 

A fogyasztása 31 mérföld/gallon (kb. 7,6 l/100 km). A megújult modellhez még elérhető a legendás 5.7 literes HEMI V8-as benzinmotor. Az 5.7 HEMI V8-as motor 370 lóerő, és 536 Nm nyomaték leadására képes. A HEMI motorhoz a teljesen új elektromos TorqueFlite 8-fokozatú automata váltót szerelték. A kocsiba már Duel Saver technológiával kerül be ez a motor is, ami lehetővé teszi a 4 hengeres módot is. A henger lekapcsolás mellett a változó szelepvezérlés is csökkenti a fogyasztását. 

- Kartos Patrik - 

2014. 04. 19., 13:40:55

 
   

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

 

 

 

 

Free Web Counter
Free Web Counter

Asztali nézet