MENÜ
     
 

2015 Dodge Charger SRT Hellcat

Dodge Challenger SRT Hellcat modell után, a Charger is megkapta a Hellcat hajtásláncot, amivel a legerősebb nagy sedan a piacon, a 707 lóerős teljesítményével. A meghajtásáról egy 6.2 literes kompresszoros HEMI Hellcat V8-as motor gondoskodik, ami a Challenger SRT Hellcat orrában is megtalálható. A kompresszoros  HEMI motor 707 lóerőt és 650 lb-ft (881 Nm) nyomatékot képes leadni. A ¼-ed mérföldes sprintje 11.0 másodpercet vesz igénybe, és a csúcssebessége 204 MPH (328 km/óra). A nagy teljesítményű motorhoz új TorqueFlite 8HP90 8-fokozatú automata váltót szerelnek.

 
 

2015 Dodge Charger SRT Hellcat

 
  A nagy teljesítményű motor, nagy szilárdságú kovácsolt dugattyúkat kapott. A nagy teljesítmény és a kiemelt menetteljesítményeihez, a megállásról 390 mm átmérőjű Brembo két részes féktárcsák, és 6 dugattyús féknyergek gondoskodnak. A fékek hő kezeltek és hosszú élettartamra készültek. A vezetőknek lehetőségük lesz több vezetési mód közül választani, amik tartalmazzák a Custom, Sport, Track, Default ,és Eco módokat. A Custom a vezető személyre szabhatja a jármű teljesítményét, a Sport módban viszont megnöveli a teljesítményét a Charger-nek, ami az utcai sportos vezetéshez kiemelkedő lesz. A Track mód már a maximális teljesítményét biztosítja a Charger-nek, ez a mód pályázásra való, ahogy a mód neve is mutatja. Az Eco módban viszont a lehető legtakarékosabb üzemmódban használható a legerősebb Charger.  
 

2015 Dodge Challenger SRT Hellcat VIN0001 

2015 Challenger SRT Hellcat

 
 

A Charger rajongó tábora egyre nagyobb, már az új 4-ajtós Fastback Charger-ek iránt is. A legendás modell a Hazárd megye lordjai című filmnek köszönhetően világszerte ismert, amit a 60-as évek végétől kezdtek értékesíteni. Az új modell újra tervezett első ütközőt és hűtőrácsot kapott, az utóbbit feketére festették, ami még jobban megvadítja megjelenését a nagy sedan-nak. A nagy teljesítményű modellhez méretes 9.5x20 col méretű felniket szerelnek, ami egy könnyű kovácsolt alu. felni matt feketére fényezve. A méretes felnikre új 275/40 ZR20-as Pirelli P Zero abroncsokat szerelnek, ami már az extrém nagy sebességre van tervezve. A Charger SRT Hellcat még kapott hátsó légterelőt és új hátsó kipufogóvéget. Az új Charger sport modell újra tervezett utasteret kapott, ami tartalmazza a lágy tapintású anyagokat, az új 7 colos TFT kijelzőt, és a legújabb generációs 8.4 col átmérőjű Uconnect érintőképernyőt a középkonzolon. A jó hangzásról a prémium 900 wattos, 18 hangszórós Harmon Kardon audio rendszer gondoskodik. Az új modell még egy újra tervezett SRT sportkormányt is kapott váltó fülekkel, ami fokozza a vezetési élményt. 

- Kartos Patrik - 

2014. 08. 20., 22:41:43

 
     

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter 

 

 

 

 

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Asztali nézet