MENÜ

 

2015 Fiat Dobló Cargo

Fiat a Dobló személyautó változata mellett a kis haszongépjármű változatát is bemutatta. Az új negyedik generációs Dobló Cargo a Fiat Professional megújuló kínálatának része. Az új modell osztályvezető teljesítménnyel, funkcionális jellemzőkkel, terhelhetőséggel, fogyasztással és alacsony üzemeltetési költségekkel. Az új modell generációt a 2014-es Hannover Motor Show-n mutatták be. Az új modell feljavított külsőt és belsőt kapott a tervezőktől. Az új orra nagyobb hűtőrácsot és számos új alkatrészt kapott (ütközőket, motorházetetőt, fényszórókat és hátsó lámpákat). A külső feljavítás mellett az utasterét is átdolgozták, ami az új műszerfalat, szövet kárpitokat, kormánykereket és ajtó elemeket jelenti.

   

Az új modell ergonómiai megoldásokat is kapott, mint a multifunkciós első ülések a vezetővel és két utassal, valamint a csendesebb utastér, az új információs és navigációs rendszerek. Az előző generációkhoz hasonlóan az új Dobló Cargo is osztályvezető raktérrel és terhelhetőséggel rendelkezik. Az új Dobló Cargo a legjobb kezelhetőséggel és utazási kényelemmel rendelkezik a kategóriájában, ami köszönhető az új Bi-link hátsó felfüggesztéssel. Az új EcoJet verzió 1.3  MultiJet II 90 lóerős motorral vagy 1.6 Multijet II 105 lóerős motorral választható, amik kombinált fogyasztása és az üzemeltetési költsége csökkent.

     

Az új modellhez elérhető kiegészítők a Mopar-val közösen készült. Az új generációs modell elérhető lesz hat dízelmotorral, ami között megtalálható az 1.3 MultiJet II motor 75 és 90 lóerős teljesítményekkel, az  1.6 MultiJet II motor 100 és 105 lóerő teljesítményekkel, valamint az 1.6-os motorhoz robotizált váltó is választható. A dízel kínálat csúcsmotorja a 2.0 MultiJet dízelmotor, ami 135 lóerős teljesítmény biztosít a kis Dobló Cargo-nak. A benzinmotor kínálat három motort tartalmaz, az 1.4-es 95 lóerőssel, az 1.4-es TurboJet 120 lóerős motort tartalmaz és egy bi-fuel változatot.

       

Az 1.4 TurboJet bi-fuel motor 120 lóerős teljesítményt tud leadni, valamint benzin és földgáz (CNG/Natural Gas) üzemanyaggal lehet használni. Az új Dobló világ szerte ismert, amibe Észak-Amerika is beletartozik már, ahol RAM Promaster City néven kerül értékesítésre a 2.4 literes MultiAir benzinmotorral. A RAM változat 178 lóerős motorjához, a 9 fokozatú automata váltót szerelnek. A személyszállító változat mellett a Cargo változat is a Tofas üzemében készül Bursa-ban, Törökországban. 

2015. 02. 14., 10:24:25

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Free Counters
Free Counters

Asztali nézet