MENÜ

  

2015 Ford Mondeo

Ford még ez évben meg kezdi értékesítését az új Mondeo-nak, ami Európában csak 5 ajtós, és  kombi változatokban lesz kapható. A sedan változatot már pár éve értékesítik az Egyesült Államokban, mint Ford Fusion. A kocsi első bemutatója a 2012-es Detroit Auto Show-n volt, azóta már a tunerek is kezelésbe vették ( SEMA Show). A hírek szerint az új 2015-ös Mondeo némileg olcsóbb lesz, mint a jelenlegi modell – kb. 21 500 €/ 6,8 – 6,9 mil. Ft. Az új generációval megérkezik a legújabb EcoBoost motorcsalád tagja is. Az új motor egy 1.5 literes EcoBoost turbófeltöltős motor, aminek teljesítménye és nyomatéka megegyezik a jelenlegi 1.6 EcoBoost motoréval (150 LE és 240  Nm).

  

A kisebb motornak köszönhető, hogy az azonos teljesítmény mellett csökkent a fogyasztás, és a CO2-kibocsátás. Az 1.5 EcoBoost már az 5. motor az EcoBoost motorcsaládban, aminek első tagja a 3.5 literes V6 EcoBoost motor, amit 2009-ben állítottak a motorkínálatba. 2010-ben a 3.5 literes motort követte a 2.0 literes EcoBoost motor, és utána jött 2011-ben  az 1.6 literes turbófeltöltős motor. A legutóbb érkező motor a díjnyertes 1.0 literes 3 hengeres EcoBoost, ami nagyon jól teljesít még a Focus-ban is. Hírek szerint a legkisebb EcoBoost motor is megkapja az új Mondeo, és a kis három hengeressel a kategróia legtakarékosabb modellje lesz a Ford Mondeo. Az új generáció 1.0, és 1.5 literes turbós benzinmotorjai mellett még választható lesz 1.6 és 2.0 EcoBoost motor, és még az új 1.5 literes TDCi vagy 2.0 TDCi dízelmotorok is választhatók lesznek hozzá.

  

A hagyományos meghajtású változatok mellett két hybrid változat is elérhető lesz a kínálatban. Az egyik egy hagyományos hybrid hajtású változat, a másik pedig egy plug-in hybrid változat. Az utóbbi modell ismert neve Ford Mondeo Energi lesz, a másik pedig simán Mondeo hybrid. A hybrid modellek meghajtásáról egy 2.0 literes benzin- és elektromos motorok közösen gondoskodnak. A két kocsi tisztán elektromosan is tud közlekedni, az Energi nagyobb akkumulátorjának köszönhetően kb. 37 km-es hatótávval rendelkezik, de a hagyományos változat csak pár km megtételére képes. A két hybrid változat azonos 187 lóerő teljesítménnyel rendelkeznek, aminek köszönhetően a százassprinthez elég kb. 8,5 másodperc. A hybrid fogyasztása kb. 4,7 l/100 km és az Energi modellé több mint 2,8 l/100 km. A kocsihoz alapfelszerelésnél 6 fokozatú kézi váltót adnak, de opciós listáról elérhető lesz duplakuplungos 6 fokozatú Powershift automata váltó.

       

Az új generációval meg jön az első összkerék meghajtással is választható Mondeo. Az új generációs Mondeo hossza 4 869 mm, a szélessége 1 852 mm, és a magassága 1 476 mm – a mérete szinte azonosak a jelenlegi generációéval – de a hossza 4 cm-rel növekedett. Ahogy az Fiesta, és a Focus, úgy a Mondeo is már az új Ford Kinetic design nyelv szerint készült. A kocsi kapott LED hátsó lámpákat, és  csiszolt kipufogó végeket. A vezető központú utasterében puha tapintású műanyagot, és szövetet használtak fel a műszerfalon, és az ajtókon. A kocsi felszerelése és extra listáján a kiegészítők, és technológiai újdonságok is megtalálhatók lesznek, olyanok, mint a SYNC – Ford Microsoft fejlesztésű szórakoztató rendszere, ami lehetővé teszi, hogy telefonunkra mentett kedvenc zenéinket is hallgathatjuk, és ezek mellett Bluetooth, és Internet hozzáférést is tartalmaz. A vezetés támogató rendszerek között megtalálható lesz, a fáradság felismerő, az adaptív tempomat, a holttérfigyelő, a sáv tartó automatika, és az aktív parkoló szenzorok. Az új modellek érkezése már nem fog tolódni, mint ahogy eddig történt. 

2014. 01. 31., 21:36:37

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Asztali nézet