MENÜ

                                                                                                                              

2015 Ford Mustang

Ford Mustang gyártása, már 50 éve folyik, és már a 6. generációt mutatták be belőle. A kocsi hivatalos bemutatója a Detroit-i autókiállításon lesz, januárban. Az új modellt már Európában is értékesíteni, fogják és Nagy-Britanniá-ban jobb kormányos változatban fogják rétékesíteni. A kocsi áráról még nincs információ, de az indulóára kb. 33 000 €/ 9-10 mil. Ft lesz EcoBoost négyhengeres motorral, és + kb. 5 500 € / 1,5 mil. Ft -val lesz drágább, a V8-as változat. A modell olyan versenytársakkal tudja majd felvenni a versenyt, mint a BMW M4 Coupe, vagy a Porsche 911.

     

A kocsi hátsótengelyét módosították, és a jelenlegi modellé helyett független multi-link felfüggesztést kapott. A kocsi még új könnyebb vázat, nagyobb fékeket (6 dugattyús fix féknyergek, 381 mm-es féktárcsákkal a V8-as modellen), sperrdifit, és nyomaték vektor szabályozó rendszert. A kocsihoz választható legnagyobb motor, az 5.0 literes V8-as benzinmotor 420 lóerővel és 529 Nm-es nyomatékkal. Viszont a márka új motorja is elérhető lesz hozzá, ami egy 2.3 literes EcoBoost turbófeltöltős benzinmotor, 300 lóerős teljesítménnyel. A kocsi technikai adatairól nincsenek információk még, de a hírek szerint a régi 3,7 literes V6-os benzinmotornál sokkal kevesebbet fogyaszt. A kocsihoz még elérhető 6 fokozatú kézi- és automata váltóval.

    

Az új modellből is lesz Convertible kivitel, ami a Fastback változattal együtt érkezik meg. Az új kabrió szövet tetőt kap, amit 7 másodpercig tart lenyit, ami köszönhető az új elektromos szerkezetnek, a régi hidraulikus rendszer helyett. A kocsi magassága 38 mm-rel, a motorháztető 32 mm-rel, és a csomagtér ajtó 70 mm-rel lett alacsonyabb. Az új Mustang még szélesebb is 40 mm-rel, ami tartalmazza a szélesebb elejét és hátsó nyomtávját, miközben az A-oszlop 30 mm-rel hátra tolódott. Az eredmény dinamikusabb megjelenés, szélesebb kerékívekkel, három sávos 3D hatású hátsó lámpákkal.

 

Az utasterét vadászgép stílusúra tervezték, ami tartalmazza a varrott bőr üléseket, és az alumínium betéteket a középkonzolon. A kocsi utastere is bővült, ami a karcsúbb kesztyűtartónak is köszönhető. A Mustang felszerelése tartalmazza az indítás vezérlést (V8-as modelleknél alapfelszerelés rész), a nyomógombos indítást, és a három választható vezetési módot, ami módosítja a kormányzást, az ESC-t, és a motor beállítást, így a legjobb kényelmet, és a legjobb tapadást biztosítja minden körülmény között. 

Az új Mustang hivatalos ára, eltérhet a cikkben szereplő áraktól.

2013. 12. 06., 13:19:48

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Asztali nézet