MENÜ

                                               

2015 Honda Civic TypeR - Tokyo

Honda előre nyilvánosságra hozott néhány képet, és információt a legújabb Civic TypeR modelljéről, aminek hivatalos bemutatója a 2013 Tokyo Motor show-n lesz, ami pár nap múlva kezdődik. A kocsit először a hazai tesztpályán tesztelték, amit követ az Európai tesztelés.

  

A kocsi fő piaca Japán és Európa, és várható értékesítésének kezdete 2015-ben lesz. A Civic TypeR lesz az első modell, Európában, ami a teljesen új VTEC TURBO motort kapja meg, a Honda’s Earth Dreams Technology sorozattól. A motor egy új fejlesztésű 2.0 literes, közvetlen befecskendezéses, 4 hengeres, turbófeltöltős benzinmotor. Az új motor 280 lóerő leadására képes, és megfelel az Euro6-os Európai normának.

  

A kocsit először Gabriele Tarquini vezette, a Német Nurburgring versenypályán.  Az egyik legismertebb WTCC versenyző, aki jelenleg Honda Civic-vel versenyez. A versenyző első benyomása a kocsiról “ Az auto jellegzetes és fantasztikus. Tényleg lenyűgöző a teljesítménye, és a nyomatéka a motornak. A Civic TypeR nagyon közel áll a versenyautómhoz, érezni a TypeR DNS-t.” – néhány mondat, Gabriele Tarquini interjújából.

További képek itt találhatók!

2013. 11. 19., 10:02:49

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Asztali nézet