MENÜ
   
 

2015 Jaguar XE

Jaguar új információkat és képeket hozott nyilvánosságra az új XE-ről, amit Londonban mutattak be. Az új modell az igazi vezető autó, a hátsókerék meghajtású Sport Sedan-ok között. Az új modell újraértelmezi a Sport Sedan-okat, a fejlett könnyűszerkezetével, az áramvonalas stílusával, a luxus utasterével, valamint a kiemelkedő úttartásával és kezelhetőségével. Az XE értékesítését 2015-ben kezdik meg, az erősebb S modellel. Az új XE S modell finomított kompresszoros 3.0 literes V6-os motort kapott. A motor 340 lóerőt és 450 Nm nyomatékot tud leadni. A magas fordulatszámú motorhoz 8-fokozatú automata váltót szerelnek. A gyorsulása 0-100 km/órára 4.9 másodperc, és a csúcssebességét 250 km/órára korlátozza az elektronika.

 
 

 

Jaguar új Sport Sedan-ja vadító formavilágot kapott

 
  A hosszú tengelytáv, és az alacsony üléspozíció lehetővé teszi a tökéletes arányokat, valamint az áramvonalas kupé formát. Az S modell nagy légnyílásokat kap az orrán, valamint króm oldalnyílásokat, diszkrét hátsó légterelőt, és opciós 20”-as kovácsolt felniket. Az utastér kínál kiemelkedő szintű kényelmet és helyet. A tökéletes anyagokat kombinálták a hagyományos Jaguar kézművességgel. Az új XE S csatlakozik a takarékosabb  változatokhoz, amik a 2.0 literes 4-hengeres benzin- és dízelmotorokat használják majd. A dízelmotorok az új Ingenium motorcsaládból származnak, a példás 75 – 99 g/km-es CO2-kibocsátással. Az új XE modellcsalád könnyebb, merevebb, és még több aerodinamikai elemet kapott. A felszerelése tartalmazza az energia takarékos kormányrásegítést is.  
 

 Jag_XE_S_Image_080914_17  Jag_XE_S_Image_080914_23

A modern sport utastér

 
  A tökéletes arányai az első rövid, és a hátsó hosszabb túlnyúlással még dinamikusabb lesz a Sport Sedan. A motorháztető feszes izmos megjelenést ad az XE-nek, valamint a J-Blade nappali fényeket is megkapta, mint a korábbi modellek (XF, XJ). Az új XE kifinomultabb alvázzal rendelkezik, ami javítja az utazási komfortot, és a kezelhetőséget. A javulást még segíti, hogy a hagyományos multi-link hátsó felfüggesztést Integral Link-re cserélték, ami ideális oldal- és hosszirányú merevséget biztosít a Jaguar új Sport Sedan-jának. A  vezetés élményét még fokozza az elektromos kormányrásegítő (EPAS), ami még takarékos is. Az aktív biztonsági rendszerek közül megkapja az off-road rendszerekben használt alacsony sebességű tempomatot 3.6 – 30 km/óra közötti sebességnél működik.  
 

 Jag_XE_S_Image_080914_09 Jag_XE_S_Image_080914_10 Jag_XE_S_Image_080914_11 Jag_XE_S_Image_080914_08

Az új Jaguar XE S külső részletei

 
 

A vezető támogató rendszerek között még megtalálható lesz a head-up display színes képernyő, amit kivetít az autó a szélvédőre. Az utastere kapott új InControl szórakoztató rendszert, ami a legújabb technológiákat tartalmazza. Az utastere 8 colos érintőképernyőt kapott, ami új grafikus felületet kapott, és gyors reagálással rendelkezik. Az InControl rendszer egy SD kártya alapú navigációs rendszert is tartalmaz, valamint a rendszer Bluetooth és USB csatlakozást is kapott. Az autó funkciói tartalmazzák a Wi-Fi hotspot-ot csatlakoztatva az internethez. Az új XE más hajtásláncokkal is elérhető lesz később a 3.0 literes kompresszoros erőforrás mellett. A további erőforrások közül elérhető lesz 4- és 6-hengeres motorokkal az XE, benzin- és dízel változatokban. Az új erőforrások  teljesítménye mellett a takarékosságuk is jelentősen javult. A 2.0 literes feltöltős közvetlen befecskendezéses benzinmotorok erőteljesek, és kifinomultak lesznek. A feltöltős 2.0 literes motor már alacsony fordulatnál magas nyomatékot biztosít. A ZF 8HP nyolcfokozatú automata váltó mellett, az új dízelmotorokhoz 6-fokozatú kézi váltó is készül. 

- Kartos Patrik - 

2014. 09. 11., 21:36:04

 
   

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter 

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

Free Web Counter
Free Web Counter

Asztali nézet