MENÜ

 

2015 Mercedes-Benz S65 AMG Coupe

Mercedes elkészített a csúcs változatát az S-osztály Coupe-nak. A legerősebb változata az S65 AMG, ami egy 6.0 literes V12-es Bi-Turbo benzinmotort kapott. A V12-es motor 630 lóerőt és 1000 Nm nyomatékot biztosít a vezetőnek. A Mercedes folytatja a CL65 AMG hagyományát a V12-es motorral, amit még mindig használnak az AMG modellekben. Az AMG modellekhez hűen az S65 AMG Coupe motorját is kézzel készítik, az egy motor egy motor technikus szerelés szerint, akinek az aláírását elhelyezik a kész motoron.

   

A V12-es motor nagy nyomatékának és teljesítményének köszönhetően a 100-as sprintjéhez elég 4.1 másodperc, de a csúcssebessége ennek a modellnek is 250 km/óra, amit az elektronika korlátoz. A 6.0 literes V12-es motor a nagy teljesítményéhez nem túl alacsony fogyasztás társul, ami 11.9 l/100 km és a CO2-kibocsátása 279 g/km. Az előd CL65 AMG-hez képest az új modell fogyasztása 2,4 literrel alacsonyabb. A V12-es motorhoz AMG SPEEDSHIFT PLUS 7G-TRONIC nagy teljesítményű automata sebességváltót szerelnek. Az automata váltó lehetővé teszi a mód választást, ami tartalmaz 3 módot. A választható 3 mód között megtalálható a Controlled Efficiency (C), a Sport (S) és a Manual (M) mód.

       

A Sport és Manual módok a luxus sport kupé dinamizmusát, sportosságát hozza elő. A Controlled Efficiency módban egy kényelmes utazó autó lesz a nagy kupéból, ami az ECO Start/Stop rendszert is használja a takarékosabb utazásért. Az S-osztály sedan változatához hasonlóan az új S65 AMG Coupe is Li-Ion akkumulátorokat kap, amikkel 20 kg-ot takarítottak meg. A vezetési élményt még fokozza az AMG sport felfüggesztés, a MAGIC BODY CONTROL-val, ami egyedülálló vezetési élményt biztosít. Az új AMG modell elektromechanikus sebesség érzékeny sport kormányműt kapott változó aránnyal, ami optimalizálja a jármű kezelhetőségét nagy sebességnél is.

       

A Comfort felfüggesztés mód, a sebesség érzékeny sport kormánnyal fokozza a kényelmet. A Sport módban a felfüggesztés beállítás mellett csökken a kormány fordulási aránya ütközéstől ütközésig. Az S65 AMG Coupe még kapott több küllős 8.5 x 20”-as első és 9.5 x20”-as méretű hátsó felniket. Az első felnik 255/40 R20 és a hátsók 285/35 R20 méretű abroncsokat kaptak. Az exkluzív kovácsolt V12-es Coupe felnik kivételes design-val készültek. A magas fényű AMG felnik készítésekor két különböző polírozással készül, ami különlegessé teszi az új S65 AMG Coupe felnijeit. Az AMG nagy teljesítményű fék rendszere biztosítja a megállást a nagy teljesítményű S65 AMG-nek. A piros féknyergek opciósak hozzá, ahogy a kerámia nagy teljesítményű fékek is.

   

A V12 jellemző kiegészítőit is megkapja az új modell, ami tartalmazza a króm kiegészítőket az orrán, oldalán és hátsóján. Sötétebb színt kaptak a következő elemek az AMG V12-es modellen, mint a Mercedes csillag, a „Dupla penge” hűtőrács és a légbeömlő rácsok. Az oldalán elhelyezték a V12 BITURBO feliratot és króm betéteket, amik összhangban vannak a magas fényű felnikkel. Az S65 AMG Coupe, AMG sport kipufogó rendszert kapott két króm dupla kipufogóvéggel - V12 design-val. A hátsó ütköző jellegzetes diffúzor betétet is kapott. Az S65 AMG Coupe utasterét a legjobb anyagokkal és magas gyári minőséggel látták el. Az utasterét feldobták sport ülésekkel, amik designo AMG Exclusive nappa bőr kárpitot kaptak. Az AMG sport ülések optimális oldaltartást biztosítanak, valamint elektromosan állíthatók, fűthetők és memóriával is rendelkeznek.

   

Mercedes-Benz CL65 AMG (W215)                            Mercedes-Benz CL65 AMG (W216)    

Tovább lehet fokozni az utasteret az Exclusive csomaggal, ami tartalmazza a Nappa bőr tetőt, műszerfalat és az ajtó középső elemeit gyémánt motívumos varrással. Az új 3-küllős sport kormánykerék tökéletes irányítást biztosít a vezetőnek, ami a váltófüleket is tartalmazza. Az AMG specialitások közé tartozik az AMG műszerfal is, ami információt ad a fordulatszámról, a sebességről és sokkal több információ jelenik meg  a két tárcsa körül, a nagy felbontású színes TFT kijelzőn keresztül. A sebességmérő 360 km/órás skálát tartalmaznak és a V12 BITURBO feliratot a fordulatszámmérőben. A legerősebb S-Class Coupe-ból sem hagyhatták ki, a head-up kijelzőt, ami a legfontosabb információkat vetíti a motorháztető fölé. A head-up kijelző a következő információkat mutatja a vezetőnek: a jármű sebességét, a sebesség korlátozásokat, navigációs rendszer információit, a közlekedési táblákat és információt a DISTRONIC PLUS-tól. A kézi váltás módban a kijelző figyelmeztet a váltásokra egy színes figyelmeztető jellel. Az S65 AMG Coupé rendelése már nyitott, de a kereskedésekbe csak szeptember végén érkezik meg.  Az új S65 AMG Coupe kezdőára 244 009.50 € (kb. 76,6 mil. Ft) lesz. 

2014. 07. 31., 22:48:44

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Free Hit Counter
Free Hit Counter

Asztali nézet