MENÜ
   
 

HU  

 
 

2015 Mini 5-door

Mini hamarosan megkezdi értékesítését az új modell változatnak, ami az alap Mini lesz, 5-ajtós karosszériával. Az új modell az 5-ajtóra utalva a 5-door jelölést fogja viselni. A tengelytávja 72 mm-rel lesz hosszabb az alap modellhez képest, valamint három ülőhelyet kap a második üléssorban, és könnyebb beszállást biztosít hátra a plusz két ajtónak köszönhetően. Az új modell nagyobb lábteret, fejteret és nagyobb utastér szélességet kínál az utasoknak. A csomagtere is megnőtt, ami most 278 literes, ami kiváló a prémium kisautó szegmensben. A csomagtere bővíthető lesz, ami köszönhető a 60:40 arányban dönthető hátsó üléssornak. Az új Mini 5-door minőségi anyagokat kapott, mellette takarékos, biztonságos, és kényelmes utazási komfortot biztosít.

 
 

Már 5-ajtóval is elérhető lesz, a népszerű Mini

 
 

Az új modell tervezésekor is a Minik védjegyei voltak szem előtt, amiket sikeresen megkapott, a kis Mini. A tengelytáv növelése mellett a hossza is növekedett 161 mm-rel, az új Mini, így már 3 982 mm hosszú (MINI Cooper S 5-door, és MINI Cooper SD 5-door: 4 005 mm). Az új modellnek még a magassága is nőtt 11 mm-rel, valamint megkapta a hatszögletű hűtőrácsot, fényszórókat és hátsó lámpákat. Az új Mini 5-doort hat erőforrással választhatják az ügyfelek. A Mini Cooper One 5-door az alap 102 lóerős, 3 hengeres benzinmotort kapja meg. A MINI Cooper 5-door már az erősebb 136 lóerős, szintén 3-hengeres benzinmotort kapta. A jelenlegi legerősebb benzinmotoros változat a CooperS változat, ami egy 192 lóerős, 4-hengeres benzinmotort kap.

 
 

 

Az új Mini CooperS 5-door

 
 

A benzinmotor kínálat várhatóan bővülni fog a JCW (John Cooper Works) változattal. A dízel kedvelők választhatnak majd a Cooper OneD, a CooperD, és a Cooper SD változatok közül. Az alap OneD egy 95 lóerős, 3-hengeres dízelmotort kapott, a erősebb CooperD már 116 lóerős dízelmotort kap, ami szintén 3-hengeres. A legerősebb dízel változat a CooperSD, ami már 170 lóerős, 4-hengeres dízelmotort kap. A motorokhoz 6-fokozatú kézi váltót szerelnek alapfelszerelésnél, de aki automata váltót szeretne, azok választhatnak a 6-fokozatú Steptronic és 6-fokozatú Steptronic Sport automata váltók közül.

 
 

  

2015 Mini CooperS és CooperSD külső részletei

  

2015 Mini CooperS és CooperSD utastér részletei

 
 

A CooperS és CooperSD modellek megkapják a MINIMALISM technológia csomagot, ami tartalmazza a Start/Stop funkciót és az opciós GREEN módot. A MINI továbbra is biztosítja a tipikus Go-Kart vezetési élményt. Az új modell kifinomult felfüggesztés technológiát kapott, ami biztosítja a Go-Kart élményt. A kocsi még megkapta az elektromechanikus kormányrásegítést - a Servotronic-ot, a DSC menetstabilitás vezérlőt, az elektronikus differenciálzár vezérlőt (EDLC), és további vezető támogató rendszert. Az alapfelszereléshez csak 15”-ös felniket adnak, de a Cooper S és SD modellekhez már 16”-os felnik járnak. Az elérhető felniket csak 18”-as méretig választhatják az ügyfelek. Az új modellhez még vezetési mód állító is elérhető, amit a MINI Driving Modes kapcsolóval tudunk vezérelni.

 
 

 

... és a csomagtér, ami egész szép méretet kapott a kategóriában, és könnyen tudjuk bővítani a hátsó üléssor ledöntésével

 
 

A fokozat választó forgókapcsoló MID, lehetővé teszi a Sport és Green módok közötti választást. A biztonsági felszerelései tartalmazzák az első és oldalsó légzsákokat, oldalsó függönylégzsákot, a 3 pontos biztonsági öveket, az első övfeszítőket, az ISOFIX gyerekülés rögzítési pontokat, az abroncs nyomás ellenőrzést, valamint az aktív motorháztetőt. Az innovatív vezető támogató rendszerek közül megkapta a MINI Head-Up kijelzőt, tolatókamerát, parkoló asszisztenst, és a Driving Assistant rendszert kamera alapú aktív tempomattal, fényszóró asszisztenssel és útjelzés érzékelővel. A Mini 5-door felszerelése tartalmazza még a LED nappali fényeket, a LED hátsó lámpákat, a LED irányjelző fényeket, a LED ködfényszórókat, a szélvédő fűtést, a fűthető és behajtható külső visszapillantókat, az ülés fűtést, a tető síneket, az elsötétedő visszapillantókat. Az ügyfelek még feldobhatják MINI 5-door-t, motorháztető verseny vonalakkal, kontrasztos tető és visszapillantó színekkel. 

- Kartos Patrik -

2014. 09. 15., 11:43:50

 
 

 

 
 

 

 

website counter

visitor counter

     
     
     
     

 

2013 Chevrolet Corvette 427 (C6)

 

 

 

 

   

 

Asztali nézet