MENÜ

 

2015 Opel Corsa E

Opel bemutatta új 5. generációs Corsa modelljét. Az új modell még jobban hozzá igazodott a többi Opel modellhez. Az új modell egy újfejlesztésű 1.0 literes 3 hengeres turbófeltöltős benzinmotorral is elérhető lesz, valamint új felfüggesztést és optimalizált kormányzást kapott. Az utastere sem maradt ki a minőségi feljavításból és már sokkal több vezetés támogató rendszert kapott. Az új modell a mérnöki fejlesztéseknek köszönhetően még sportosabb vezetési élményt biztosít, mint a jelenlegi Corsa D. Az új modell az 5 mm-es ültetésének is köszönheti a jobb egyenes és kanyar stabilitását, mivel a súlypontja alacsonyabbra került.

   

A kormányzása sokkal sportosabb lett az új modellnek, ami sebesség érzékeny kormányrásegítőt is kapott, valamint városi használatnál a City mód megkönnyíti a közlekedést. A megújult modell kérhető lesz Comfort és Sport változatban is. A Sport változat merevebb rugókat és lengéscsillapítókat kap, valamint a kormány reakciója közvetlenebb lesz. A motorháztető alatt található a teljesen új erőforrás, ami egy 3 hengeres 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo benzinmotor. A kis motor már az Euro6-os kibocsátási normákat teljesíti és két teljesítmény változatban lesz elérhető. Az ügyfelek választhatják a kis 3 hengeres motort 90 lóerős (66kW) vagy 115 lóerős (85kW) változatban.

     

Mindkét változatnak kiemelkedően alacsony fogyasztása van és a 170 Nm-es nyomatéka már 1 800-as fordulatszámtól rendelkezésre áll. A mindkét turbós 3 hengeres motor alacsony fogyasztásában még a Start/Stop rendszer is segített. A dízel kedvelőket sem hagyták ki. A jelenlegi dízelmotorok közül az 1.3 CDTI dízelmotort átdolgozták, ami már Euro6-os értékelést is elérte. Az 1.3 CDTI dízelmotor elérhető 75 és 95 lóerős változatokban. A 95 lóerős változat 5 fokozatú kézi váltót és Start/Stop rendszert kap – így a CO2-kibocsátása csak 89 g/km. A megújult modell új tervezésű utasteret is kapott, amihez elérhető az IntelliLink - a 7 col átmérőjű színes érintőképernyővel, amit a középkonzolon helyeztek el.

     

Az új Corsa korszerű szórakoztató rendszereket is kapott, amik lehetővé teszik Apple és Android okostelefonok csatlakozását. A rendszerhez számos alkalmazás elérhető, mint a BringGo - navigációval, valamint a Stitcher és a Tuneln internet rádió. A biztonsági rendszerek közül az új Corsa E tartalmazza a bi-xenon fényszórókat - kanyarfénnyel, a holttér figyelőt (Side Blind Spot  Alert), az Opel Eye – első kamerát, az útjel felismerőt, a sávelhagyás figyelmeztetést, a fényszóró asszisztenst és az ütközés megelőzés figyelmeztetést. A felszerelése még kiegészíthető a Tire Pressure Monitoring System-vel, ami figyeli a nyomás veszteséget  az abroncsokban. 

2014. 07. 17., 11:59:49

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Web Counter
Web Counter

Asztali nézet