MENÜ
     
 

2015 Silverado ’Toughnology’ Concept

Chevrolet a Colorado mellett egy Silverado változattal is készül a SEMA Show-ra. Az új változaton nagy szilárdságú acélt is használtak, aminek köszönhetően könnyebb, erősebb, és takarékosabb lett. A concept-et szintén bemutatják az idei Las Vegas-i tuning show-n. Az új tanulmány felszerelése tartalmazza az új OnStar 4G LTE-t a beépített Wi-Fi hotspot-val, valamint teljesítmény növelő alkatrészekkel is elérhető lesz, a Chevrolet kereskedésekben a Silverado. A nagy szilárdságú acélnak köszönhetően 30%-val könnyebb lett, de a szilárdsága megmaradt. A súly csökkenésnek köszönhetően jelentősen csökkentek a költségek is. A 2015 Silverado 1500 az EcoTec3 5.3 literes V8-as motorral EPA becsült mérései szerint országúton 23 MPG (kb. 10,2 l/100 km) a fogyasztása.

 
 

2014 Chevrolet Silverado Toughnology - SEMA  

2015 Chevy Silverado Toughnology - SEMA -

 
  A nagy Silverado maximális vontatható tömege 11 200 font (kb. 5 080 kg). A Silverado még elérhető a 6.2 literes V8-as motorral is, amihez tuning csomagok is elérhetők, mint pl. a Callaway-től. A nagy V8-ashoz egy teljesen új 8-fokozatú automata váltót szerelnek, amivel már a Chevrolet Silverado 12 000 font (kb. 5 443 kg) tömegű utánfutót húzhat. A Silverado Technology concept viseli a legtöbb nagy szilárdságú acél elemet a bőre alatt. A Silverado cab építésénél felhasználtak még erősebb ultra nagy szilárdságú acélt. A 2015 Silverado 1500 Crew cab modell a törésteszten elérte az 5 csillagos értékelést is. A Toughnology concept feltűnő lecsupaszított megjelenése, a nyers festetlen acél színnel és kisebb grafikai díszítéssel mutatkozik majd be a SEMA Show-n.  
 

 

2015 Silverado Toughnology - SEMA - 

 
 

A külső megjelenéséhez még hozzáteszik a fekete, és króm kiegészítő elemeket, valamint a 22”-es felniket az off-road abroncsokkal. A Silverado tanulmány változat teljesítményét is feljavították az új kipufogó rendszerrel, és a nagy teljesítményű fékekkel. A motorháztető alatt egy 5.3 literes motort találunk, ami 355 lóerő és 383 lb-ft (519 Nm) nyomaték leadására képes. A tanulmány változat utastere az LTZ felszereléssel egyezik meg, ami tartalmazza a fűtött, bőr kagyló üléseket is. Az új modellhez elérhető a hátsó üléssor szórakoztató rendszere, és a Silverado a legújabb kapcsolat funkcióval lesz választható, amit az OnStar 4G LTE biztosít - a Wi-Fi hotspot-val. Az elérhető OnStar 4G LTE, és a beépített Wi-Fi hotspot biztosítja a vezetőnek és az utasoknak kapcsolat tartást. A 4G LTE a legfrissebb és leggyorsabb mobil adat hálózat, ami 10-szer gyorsabb, mint a 3G és 100-szor gyorsabb, mint az OnStar előző generációja.

- Kartos Patrik -

2014. 10. 01., 11:13:46

 
   

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter 

 

 

 

 

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Asztali nézet