MENÜ
     

 

 

 

2015 Škoda Fabia & Fabia Combi

Škoda már korábban hozott nyilvánosságra képeket és információkat az új 3. generációs Fabia-ról. A legfrissebb információk szerint az új Fabia mellett a kombi változatot is bemutatják a közelgő Paris Motor Show-n. Az új modell várható érkezése novemberben lesz még idén. A Cseh kisautó 330 literes csomagtérrel büszkélkedhet, ami elég nagynak számít a kategóriájában. A Škoda Octavia után a Fabia a legkeresettebb Škoda modell, amiből eddig kb. 3,5 millió darabot értékesítettek 1999 óta. Az első generációt 1999-ben dobták piacra először, amit követett 2007-ben a második széria.

 
    
Az új modell szintén megkapta a Vision C tanulmány modell kristály törés vonalait, ami már a Škoda design nyelv része. Az új modell az elődhöz képest 90 mm-rel szélesebb és 31 mm-rel alacsonyabb lett. Az új modellnél lehetősége lesz az ügyfeleknek testreszabni az új Fabia-t a felszerelésekkel, a külső megjelenéssel és az utastérrel. A kis autó nagy technológiai újdonságokat is tartalmaz. A hajtáslánca 4 benzin- és 3 dízelmotort tartalmaz, amik között új erőforrások is megtalálhatók lesznek. A technikai újdonságok lehetővé teszik az új modellben az okostelefon csatlakozását a Fabia saját rendszeréhez. Az új modell generáció könnyebb lett, ami mellett csökkent a fogyasztása és CO2-kibocsátása is.  
 

A legtakarékosabb változata az 1.4 TDI új háromhengeres dízelmotorral szerelt változat, aminek fogyasztása csak 3,1 l/100 km lesz, valamint a CO2-kibocsátása 82 g/km. Az új Fabia innovatív biztonsági és kényelmi rendszereket kapott. A biztonsági rendszerei között megtalálható lesz a baleset megelőző rendszer is, ami csökkenti a baleset kockázatát. A kényelmi rendszerek közül megkapta az abroncsnyomás ellenőrző rendszert, a KESSY (Keyless Entry Start and exit SYstem) rendszert, ami a kulcsnélküli nyitást és indítást tartalmazza, valamint új elektro-mechanikus kormányzást és nagy panoráma üvegtetőt kapott. A tágas utastér 19 Simply Clever funkcióval van felszerelve.

- Kartos Patrik -

2014. 09. 27., 22:09:48

 
   

 

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

Hit Counter
Hit Counter

Asztali nézet