MENÜ

 

     

 

 

 

 

2015 Skoda Fabia utastér

Az új 2015-ös Fabia-ról már korábban a Skoda nyilvánosságra hozott képeket és újabb információkat, de most az utasteréről is újabb információkat és képeket hozott nyilvánosságra. Az új generáció szintén 5 utas és csomagjaiknak biztosít helyet, a kis Skoda. Az új modell 17 „Simply Celver“ megoldást kapott a tervezőktől. Az új Fabia bőséges teret kínál az utasainak és csomagjaiknak. Az utastér valamivel hosszabb és szélesebb lett, a jelenlegi 2. generációs Fabia-énál. A Fabia hossza 8 mm-rel csökkent az elődnél, de viszont az utastere 8 mm-rel hosszabb lett. Az utastér könyök magasságban mért szélessége is nagyobb lett, ami elöl 1 401 mm (+21 mm) és hátul 1 386 mm (+2 mm). A csomagtér még mindig a legnagyobb a kategóriájában, ami alaphelyzetben 330 literes, ami már 15 literrel nagyobb a jelenlegi generációnál.

   
   
Az alap csomagteret egészen 1 150 literig növelhetjük, a hátsó ülések ledöntésével. Az utastér szélessége mellett, a csomagtér szélessége is növekedett 2 mm-rel. Az új Fabia az első Skoda, amelybe bekerül a MirrorLink technológia is. Ez lehetővé teszi okostelefon alkalmazások megjelenítését az információs és szórakoztató rendszer képernyőjén, ami új szintre emeli például a navigációs szoftver használatát vagy a személyes zenefájlok lejátszását a gépkocsiban. Az okostelefont csupán a Bolero rendszerhez kell csatlakoztatni egy USB-kábellel, kiválasztani és aktiválni a MirrorLink üzemmódot a rádión és a MirrorLink  rendelkező alkalmazásokkal. Szintén nagyon hasznos funkció a SmartGate, ami néhány járműadatot, mint pl. a fogyasztási adatot, átlagsebességet és további hasonló adatot, eltárol az okostelefonra.    
   

Az adatátvitel WIFI technológián keresztül történik. Az új Fabia is már megkapja az üzemanyagtöltő-nyílás fedelébe rejtett jégkaparót. A középkonzol italtartójába kialakított multimédia-tároló tökéletes elhelyezést biztosít a mobiltelefonnak, okostelefonnak vagy iPodnak. A vezetőoldali ajtóban külön helyet kapott még a láthatósági mellény is, ami néhány országban már kötelező tartozék. Az első ülések háttámláján is elhelyeztek tároló zsebeket, kisebb tárgyaknak. Az új Fabia még új italtartókat is kapott a hátsó ajtókba is, amikben 1 literes palackot lehet tárolni. A kalaptartót normális helyzetén kívül vízszintes térválasztóként is használhatjuk. Az új modell szintén megkapja a kanyarvilágítás funkcióval felszerelt ködfényszórókat, ami szintén a Simply Clever megoldások közé tartozik.

- Kartos Patrik -

2014. 08. 26., 23:28:10

   
     

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Web Counter
Web Counter

Asztali nézet