MENÜ

                                                                                                                                                                   

2015Skoda Octavia Coupe

Skoda egy újabb modellt mutat be, a Genfi autókiállításon márciusban. Az új modell, a VW Passat alapú, VW CC-vel veszi majd fel a versenyt. Az exkluzív képen látható, az Octavia konzervatív stílusát újra értelmező új modellt. A háromszög LED fényszórók, a szintén háromszög ködfényszórókkal egyedi megjelenést adnak a kocsinak. Az új modell is az MQB platformot használja, mint az Audi A3-as, vagy a VW Golf. A kupé tengelytávja azonos lesz a hagyományos Octavia 2 686 mm-es tengelytávjával, de a kupénak jobban ívelő tetőíve lesz, ami az utastérben hátrány lehet. 

 

A kocsi olyan ellenfelekkel is találkozik, mint a BMW 6er GranCoupe, vagy a CLS Merci. Az Octavia előnye még ebben a kategóriában is, a parktikussága és a méretes csomagtere, ami nem lesz sokkal kisebb, mint az alap Octavia 590 – 1 580 literes csomagtere. A Skoda az utóbbi időben sokkal hangsúlyosabb formatervet használ a modelljein, ami a kínos külsejű Roomster-nél sokkal több vásárlót vonz a Skoda-hoz. Az új Octavia elérhető lesz az vRS modellek erőforrásaival, mint a 2.0 TSI 220 lóerős benzinmotorral, és a 2.0 CR TDI 184 lóerős dízelmotorral.

        

Az előbb említett erőforrások mellett, még elérhető lesz, az 1.2 és 1.4 literes TSI benzinmotorokkal is, és még 1.6 TDI dízelmotorral, és az alacsonyabb teljesítményű 2.0 TDI dízelmotorokkal. A kocsit még megültették, az alap Octavia-hoz képest. A kocsi induló ára kissé az alap Octaia 4 598 900 Ft/ 13 990 €-s ára fölé fog menni.

2013. 12. 11., 17:37:22

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Asztali nézet