MENÜ

  

2015 Škoda SuperB

Škoda bemutatta a valaha készült legjobb Škoda-t, aminek világpremierjét a Genfi autókiállításon tartják. Az első megjelenése a Forum Karlín-on volt, Prágában. Az új generációs SuperB rengeteg újítást kapott biztonsági és vezető támogató rendszerek között is, valamint fokozták méreteit és kényelmét. Škoda folytatja a siker sztorit, az új harmadik generáció SuperB-vel. A SuperB-ből több, mint 700 000 db-ot értékesítettek az első és a második generációs változatokból. Az új design nyelv itt is megjelenik, amit a VisionC tanulmány modellen mutattak be először. Az új generáció tengelytávja 80 mm-rel növekedett, de az első túlnyúlása 61 mm-vel rövidebb lett.

   

Az orra erőt és magabiztosságot mutat, az oldalnézete dinamikus és elegáns vonalvezetést kapott. Az új design-val új kétrészes széles és keskeny formavilágú hátsólámpák is érkeztek, amik a Škoda védjegy C-forma világítást is tartalmazzák. A teljesen újratervezett utastere hangsúlyos vízszintes vonalakat kapott, amik adnak tágas utasteret. A tiszta formák, a precíz kivételezés és a magas minőségű anyagok biztosítják a prémium megjelenést. Az új generáció külső és belső méreteiben is megnőtt. Az első-hátsó utastér szintén szélesebb lett, valamint hátul a lábtere 157 mm-vel nőtt meg. A 625 literes csomagtere a szegmensben a legjobb, ami 30 literrel nagyobb, mint a második generációs SuperB-é. Az új Škoda SuperB lesz az első Škoda, ami adaptív Dynamic Chassis Control-t (DCC) is kapott, ami tartalmazza a Driving Mode Select-et (vezetési mód választó). Az új klíma rendszere először három zónás változatban lesz elérhető a Škoda-hoz.

     

Az opciós listáról elérhető lesz csúszó és dönthető panoráma elektromos üvegtetővel, valamint elérhető lesz kisegítő fűtéssel, mint ülés fűtéssel, fűtött szélvédővel és fűtött mosó fúvókákkal. Az új nagy sedan még felszerelt eső/fény szenzorokkal, amik automatikusan kapcsolják a világítást és az ablaktörlőre. A hátsó bal ajtóba rejtettek egy esernyőt, valamint az új elektromos csomagtér ajtaja fokozza a kényelmet. A legújabb generációs Park Assist-et is megkapta, ami automatikusan be és ki tud állni a parkolóhelyről. A kényelmi felszerelést tartalmazza a tolatókamerát is most először, és a hagyományos kézifék helyet elektromos rögzítő féket kapott, ami alapfelszerelés része. A szórakozásról négy teljesen új szórakoztató rendszer gondoskodik, aminek alapját a VW csoport MIB technológiája adta. A Columbus csúcsmodell elérhető a beépített nagysebességű internet csatlakozással is. Az új SuperB okostelefon csatlakozást is biztosít, a SmartLink-en keresztül, ami tartalmazza a MirrorLinkTM-et, az Apple CarPlay-t és az Android Auto-t.

  

A Canton hangrendszer a 12 hangszóróval biztosítja a tökéletes hangzást. Az új modell 29 Simply Clever okos megoldást kapott, amiből 10 teljesen új. Az utastere kapott USB és 230V-os csatlakozót, valamint 1.5 literes palackokra tartót az ajtókban. Az új Euro6-os motorokkal 30%-val takarékosabbak, mint az előd modellek. A SuperB GreenLine fogyasztása csak 3.7 l/100 km és a CO2-kibocsátása csak 95 g/km. Az új modell közvetlen befecskendezéses turbófeltöltős motorokat kap, ami 5 TSI motort és három TDI common-rail dízelmotort tartalmaz. Az új EU6 motorok start/stop technológiát és fék energiát visszanyerő rendszert is kaptak, amik segítenek a fogyasztás csökkenésében. A benzinmotorok 125 – 280 lóerő közötti teljesítményekkel lesznek elérhetők és a dízelmotorok 120 – 190 lóerő közötti teljesítménnyel.

    

Az alap motoron kívül, mindegyik motorváltozat elérhető lesz modern dupla-kuplungos váltóval. A kínálatból négy motorhoz még összkerék-meghajtás is választható lesz. A csúcs biztonságot biztosítja az elektronikus stabilitás vezérlés, ami tartalmazza a Multi-Collision Brake-et is. Az alapfelszerelése tartalmazza a Front Assist-et a vészfékkel, az elektronikus abroncs nyomás monitort, a hét légzsákot és az öt 3-pontos automata biztonsági övet a figyelmeztetéssel (amennyiben az utas nem kapcsolta be a biztonsági övet a rendszer figyelmeztet). Az opciós asszisztens rendszerek között megtalálható, az adaptív tempomat is, ami tartja a biztonságos távolságot az előtte haladó jármű mögött. A Lane Assist sávtartó asszisztens segít a vezetőnek sávban tartani a SuperB-t, amennyiben index nélkül szeretnénk sávot váltani. Az új holttér figyelő rendszere sávváltásnál segít a vezetőnek elkerülni a balesetet, mivel a SuperB holtterében lévő járműveket érzékeli a rendszer és figyelmezteti a vezetőt. A fényszórói halogén technológiát kapnak, de opciós listáról Bi-Xenon fényszórók is elérhetők AFS funkcióval és a LED nappali futófényekkel. A távolsági fényszóró elektronikusan vezérelt a Light Assist-en keresztül vagy a kiterjedt Smart Light Assist funkciókon keresztül. A feltűnő hátsó LED lámpák már alapfelszerelésnél járnak a SuperB-hez. A teljesen új alváz felfüggesztése elöl MacPherson és hátul multi-link, amik biztosítják az optimális vezetési stabilitást éles helyzetben is.

- Rick -

2015. 02. 27., 21:49:36

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Free Hit Counter
Free Hit Counter

Asztali nézet