MENÜ

                                                                                                             

2015 Subaru WRX Sti

Tegnap bemutatták Detroit-ban az új Subaru WRX Sti-t.A WRX csúcsváltozata, az Sti ami ugyanazt a 2.5 literes motort használja, mint a már korábban bemutatott WRX, de itt átdolgozva kerül be a motor. A 2.5 literes Boxer motor a WRX Sti-ben, már 305 lóerő leadására képes 6 000-es fordulatszámon, és a 393 Nm nyomatéka  4 000-es fordulaton áll a rendelkezésünkre. A motorhoz 6 fokozatú kézi váltót szerelnek, ami biztosítja a sportos váltás élményét. A kocsi felfüggesztésén is módosítottak, aminek köszönhetően jobb kanyar stabilitást lett a kocsinak.

   

A tesztelések több különböző vezetési körülmények között történtek, több országban. A teszt alatt ultra-nagy sebességű úton, és a Német Nürburgring-i versenypályán is tesztelték a kocsit. Az új WRX Sti erősebb karosszériát, alvázat is kapott jobb biztonságért, és jobb ütközés elnyelő anyagokat használtak fel a karosszérián. A kocsi tengelytávja 25 mm-rel lett hosszabb az elődénél, és így nagyobb lábtér jut, a hátul ülőknek.

        

Az új WRX Sti még nagyobb könyök, és vállteret is biztosít. A kocsi ajtó nyílásai nagyobbak lettek, amik a könnyebb beszállást biztosítják. A csomagtér is változott, az új modellben ledönthető a hátsó üléssor 60/40 arányban. A külső jegyei szinte megegyeznek a WRX –ével, mint a LED nappali fények, de  az Sti már megkapta a megszokott méretes hátsó légterelőt, az új 18 x 8 1/2J méretű felniket, és az Sti jelvényt is elhelyezték rajta,  olyan helyeken mint a hűtőrácson, az első sárvédőkön, a felnik közepén, stb.

      

A WRX Sti utasterében szénszálas betéteket kapott, sport bőr kormányt, aminek már az alja egyenes, és a váltósapkában a piros szín is megjelenik (WRX-ben fekete), és még a fordulatszámérő, sebességmérő számlapja is piros számskálát kapott (a WRX-ben fehér). A kocsi utasterében is megjelennek az STI jelvények, és még 3.5”-es színes kijelzőt is kapott a kocsi. Az új WRX Sti árát még nem jelentették be. 

2014. 01. 15., 10:20:00

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Asztali nézet