MENÜ

 

2015 VW GolfR Variant

VW elkészítette a legdurvább Golf kombiját, ami a GolfR hatchback hajtás láncát kapta meg. A meghajtásáról egy 2.0 literes négyhengeres turbófeltöltős TSI benzinmotor gondoskodik, ami 300 lóerőt biztosít a családi kombinak, amit 5 500 – 6 200 fordulat tartományban ad le. A nagy teljesítmény mellé 380 Nm-es nyomatékot biztosít, amit már 1 800-as fordulattól le is ad. A nagy teljesítményű motorhoz 6 fokozatú duplakuplungos DSG automata váltót szereltek, ami az összkerék-meghajtáson keresztül jutatja tovább a kerekekhez a teljesítményét és nyomatékot.

   

A legerősebb Golf Variant ültetett sport futóművet kapott 20 mm-es ültetéssel, valamint progresszív kormányzást és ESC Sport módot. Az opciós listáról választható lesz a DCC adaptív vezérlő rendszer, amin keresztül változtathatjuk a GolfR Variant beállításait, amik között megtalálható a Race mód is. A 100 km/órás sprintje 5.1 másodpercet vesz igénybe, amivel kiérdemelte a leggyorsabb Golf kombi nevet is, amit valaha készítettek. A kiemelkedő gyorsulás mellé 7.0 liter/100 km-es fogyasztás és 163 g/km-es CO2-kibocsátás tartozik. A nagy teljesítményű kombi csomagtér mérete megmaradt a hagyományos Golf Variant-októl, ami alap helyzetben 605 literes teret ad az ügyfeleknek, de ha ledöntjük akkor a két első sport ülés mögött 1 620 literes csomagtérbe rakodhatunk.

   

A GolfR Variant a B-oszlopig azonos a hatchback változattal. A külső megjelenése megkapta az R design-t, a magas fényű diffúzorral, a 4 króm kipufogó véggel, a méretesebb légnyílásokkal, a R-logóval ellátott hűtőráccsal, valamint a bi-xenon fényszórókat és a nappali fényeket. A külső megjelenéséhez tartozik az R-logók a karosszérián, a matt króm visszapillantó házak, a 18”-as Cadiz felnik, amik alatt fekete R jelvényes féknyergek vannak, valamint elérhető hozzá a 19”-es Pretoria felnik is. Az utastere szintén megkapta az R-jelvényeket az Alcanatara kárpit üléseken és a kormánykeréken is. A GolfR Variant bemutatója a most kezdődő Los Angeles Auto Show lesz, amit november 18-30 között rendeznek meg. Az új modell változat rendelése 2015 tavaszán lesz elérhető, és az első szállítások nyáron kezdődnek meg. 

2014. 11. 18., 22:04:59

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Free Counter
Free Counter

 

Asztali nézet