MENÜ

                                                                                                                                      

2015 VW NewMidsizeCoupe

Pekingben bemutatták, az új VW 4 ajtós kupé tanulmány modellt, ami a New Midsize Coupe „NMC” nevet viseli. Az új modell magassága csak 1 422 mm, és nagyon széles az 1 838 mm-es szélességével. Az alacsony karosszéria köszönhető a hátrébb húzott C oszlopnak is. Az oldalnézete az új kupé modellnek, nem igazán mutatja a kupé vonalvezetést, inkább mint egy új VW Jetta lenne.

 

A tanulmány hossza 4 597 mm, amivel rövidebb a Passat-nál és a Jetta-nál. Az új modell megjelenése tükrözi a sportautók stílus világát, a sedan karosszériában. A tanulmány modell még 20”-as méretű felniket is kapott, amik növelik a sportos megjelenését. A design stílusa megkapta az új modern technológiákat is, mint a LED nappali fényes fényszórók, a LED hátsó lámpákat, és oldalsó irányjelzőket. A méretes 20”-as felnikre, 245/40-es gumiabroncsokat szereltek. A hátsó lámpák már a 3D Design tervezéssel készültek, amik már a prémium márkák lámpa technikáját tükrözik.

     

Az utastere is a sportosságot tükrözi, a multifunkciós sport kormánnyal, a bőr sport ülésekkel. Az utastér kényelmes tágas lett, még 5 személynek is, valamint elég nagy csomagteret kapott, ami 500 literes mérettel rendelkezik. Az alapját a már ismert MQB platform adja, ami megtalálható a Golf-ban, az új Fabia-kban, stb. A meghajtásáról  egy 220 lóerős turbófeltöltős benzinmotor gondoskodik, amivel a tanulmány gyorsulása 100 km/órára 6.5 másodperc, és a csúcssebessége 244 km/óra. A turbós motorhoz, a 7 fokozatú DSG duplakuplungos automata váltót szerelik, ami biztosítja a gyors váltásokat.

 

A fogyasztása sem túl sok, ami 6,4 l/100 km-es fogyasztást jelenti. A kocsi gyártásra érett változata az új benzines, és dízel erőforrásokkal is elérhető lesz várhatóan, de lehetséges alternatív meghajtás választása is, mint elektromos, hybrid, CNG, LPG, stb. A gyártásig még kiderül, hogy milyen változatok lesznek belőle, és milyen kényelmi kiegészítők lesznek elérhetők hozzá.

2014. 04. 23., 20:22:51

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Asztali nézet