MENÜ
   
 

Öt éves a Rimac Automobili

Rimac Automobili ötödik évfordulóját ünnepelte, aminek székhelye Sveta Nedelja-ban van, Horvátországban. Az első befektető Frank Kanayet Yepes volt "2014" februárban, aki 3%-ot szerzett meg a cég részvényeiből. Az év során a részvényei emelkedtek 6%-ra. A vagyona olajüzletből származik, és ő határozottan az alternatív energia forrásokra összpontosít.

 
   
  Hozzáteszi, hogy az FIA Formula-E verseny befektetői közé tartozik, amin kifejezette csak elektromos hajtáslánccal rendelkező Formula versenyautók indulhatnak. Mate Rimac kiemeli, hogy Frank az egyik legaktívabb befektető. A második befektető Tek Cheung Yam az Integrated Asset Management Asia Limited (IAMAL) vállalattól. Az IAMAL nemrég vásárolt többségi részesedést a Forbes-nál. Az IAMAL jelenleg 2%-ban részvény tulajdonos a Rimac Automobili-ben.  
      
 

Az egyetlen legnagyobb befektető a China Dynamics, ami aktív vállalat az elektromos jármű iparban. A Kínai cég szerzett 10% részvényt a Rimac-nál. A Rimac Automobili vállalatot Mate Rimac alapította 2009-ben, aminek alapja egy garázsban született meg, és ma már egy magas színvonalú alternatív meghajtású autókat készítő Horvát cég lett. A Rimac, a 2011-es Frankfurti autókiállításon is bemutatkozott, ami az egyik legjelentősebb autókiállítás, a Genfi, a Detroiti, és más kiállítások mellett. 

- Kartos Patrik - 

2015. 01. 01., 14:53:51

 
   

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter 

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

Free Counters
Free Counters

Asztali nézet