MENÜ
     
 

Rosenbauer Avignon-ban

Rosenbauer Ausztriai vállalat, ami kifejezetten tűzoltó autókat készít az ismert teherautó gyártók modelljeiből. A nemrég bemutatott modell alapja egy Renault teherautó volt. A vállalat világszínvonalú tűzoltó felszereléssel látja el a modelleket. Az új modellt bemutatták a 2014-as Avignon-i Fire Brigade Congress-en. Az új bemutatott modell alapját a Renault Midlum utódjának alapja adta, amire épült a D15-ös modell az EN 1846. A meghajtásáról egy 280 lóerős Euro6-os motor gondoskodik, amihez Optitronic sebességváltót kapcsolnak, amivel pontosan és gyorsan lehet váltani.

 
     
  Az eredeti duplafülke hat személynek kínál helyet, de 4 ülést szereltek csak bele az SCBA tartókkal. A Rosenbauer alumínium szendvics felépítménye rendíthetetlen minőséggel készül, ami páratlan élettartamot biztosít. A COMFORT rakodó rendszere lehetővé teszi a hely kihasználását a gyors és biztonságos felszerelés eltávolításnak. Az utastere a karosszériával egyénileg tervezett, és könnyen átalakítható lett. A COMFORT moduláris rakodó rendszere tartalmazza a polcokat, a keresztirányú elemeket, a forgó felületeket, és további beépített elemeket. A tűzoltó szivattyúja arányosított rendszer, ami az oltóanyag gyors használatát biztosítja.  
      
 

Az új modellhez választható biztonsági rendszer is, mint pl. a túlmelegedés védelem, és más hasonló. Az új TFL szivattyúja 2000 l/perc teljesítményt biztosít új nyomás adagolóval. Ez tervezett a hab oltóanyagra is, aminek arányosítása 0.1 – 6.0 % között van, és rendkívül gazdaságos a használata. A Rosenbauer tűzoltóautókból már több 100 van jelen a Franciaországi utakon. A tűzoltó felszerelés a Rosenbauer Logic Control System LCS2.0-n keresztül vezérelt (CAN-BUS technológia). A kijelzők szintén informálnak pl. a tartály tartalmáról vagy a fülke világítás rendszeréről. A felszerelése még tartalmazza a tolató kamerát, és a hőtérképes kamerát is. Az új modellt felszerelték összecsukható fellépőkkel és LED világítással, amik biztosítja az optimális fényviszonyokat. 

- Kartos Patrik - 

2015. 01. 02., 20:30:03

 
   

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

Free Counters
Free Counters

Asztali nézet