MENÜ

     

2015 Chaparral 2X VGT concept

Chevrolet 2014 végén bemutatta az új Chaparral 2X Vision Gran Turismo (VGT) tanulmány modellt. Az új modell forradalmi értelmezése a versenyautóknak. Az exkluzív rajongókkal a PlayStation 3 versenyjáték, a Gran Turismo 6 iránt. A fejlesztés a Vision Gran Turismo projektben készült, mint ahogy még néhány gyártó is beszállt a projektbe. A GranTurismo autósjáték már 15 éve jelen van és egyre nagyobb rajongói táborral rendelkezik, aminek hatására a Vision GT projektbe belekezdtek, ami a jövő autóit mutatja be a gyártók tervezői által. A Chevrolet-nek köszönhetően a Chaparral is visszatért az új 2X VGT-vel, ami kifejezetten az innovatív versenyautókat készített Chaparral Racing és a Chevrolet társak közösen több, mint 45 évvel ezelőtt.

Az új modellt már a Gamerek ki is próbálhatják a Gran Turismo 6 játék fejlesztőinek köszönhetően, akik egy online frissítésbe helyezték be az új tanulmány modellt, amit a játékosok letöltenek és ki is próbálhatják a játékban, amiben hihetetlen teljesítményt produkál az új technikákkal. A Texas-i székhelyű Chaparral Racing a társ Chevrolet-vel úttörő megoldásokat, mutat be versenyautóikon, amik között megtalálható a kompozit alváz, a könnyű ötvözetes hajtás lánc, az automata váltó és az aktív aerodinamikák. A társaság a jövő technológiáit használja fel modelljeiben, amiket használtak a verseny program tesztekkel és fejlesztettek új technológiákat és anyagokat is. Az új Chevrolet Chaparral 2X VGT egy teljesen új hajtásláncot kapott, amit lézer meghajtás rendszernek is lehet nevezni. Az új modellt a szárnyas repülőruha és a MotoGP-versenymotorok kombinált élménye ihlette meg.

  

A vezetés során a 2X pilótája már szinte repül a pályán, ami felett pár centire helyezkedik el és különlegessége, hogy a vezető fejjel előre hasalva helyezkedik el benne, egy speciális ruhában. Az irányítását a vezető mozgása adja, fizikai bemenőjeleken keresztül. A megállásról Brembo regeneratív mágneses féknyergek és a karosszériába épített légellenállással fékező nyitható AeroBrake-panelek gondoskodnak. Az önhordókarosszériája egyedi rétegelt megoldással lett kialakítva, amely lehetővé teszi, hogy teljesen összhangban működjön a 2X felfüggesztésével. A karosszéria részét képezi a szuperbarázdált propulziós hajtómű is, amely biztosítja a tolóerő-parabola tökéletes pontosságát a lézerimpulzuskúp számára.

  

A tolóerőkúp terelőlapátjainak változtatható állása biztosítja a tolóerőt és a leszorítóerőt azáltal, hogy több terelőlapát egyszerre állítható, valamint hogy alul van a tolóerő irányító lap is. A két technológia lehetővé teszi a Chaparral 2X pilótájának a finoman szabályozható leszorítóerőt, az adott pálya által megkövetelt mértékig, így ténylegesen odanyomva a gumiabroncs érintkező felületét a pálya felületére, és ezáltal javítja a mechanikai tapadást.

  

Az új modern erőforrás 671 kW lézer hajtást kapott, Lithium-Ion akkumulátorral és levegővel hajtott generátorral ellátva 900 lóerő teljesítményt képes leadni. A csúcssebessége a 240 mph (386.2 km/óra) a videojátékban és a gyorsulása 0-60 mph-ra (0-96 km/óra) 1.5 másodpercig tart. A könnyű alváz alkatrészei csökkentik a rugózott tömeget a versenyautón, ami lehetővé teszi a hihetetlen kanyarodási tapadást. A Cheverolet Chaparral 2X VGT tanulmány modellt Los Angeles Auto Show-n mutatták be november 30-án.

!Néhány információ a gran-turismo.com oldaláról származik!

2015. 01. 16., 12:22:14

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Asztali nézet