MENÜ

 

2015 Lexus RC-F Coupe

Lexus bemutatta az új csúcs modelljét az RC-F Coupe-t, aminek meghajtásáról egy szívó 5.0 literes V8-as motor gondoskodik, a 477 lóerős teljesítményével és az 530 Nm-es nyomatékával. Az agresszív design származott a lenyűgöző LF-LC-től, amit az LF-CC tanulmánnyal 2012-ben mutattak be. Az új sport coupe az szupersport LF-A utódja lehet, ami V10-es motort használt. Az LF-A limitált szériás modell volt, így az RC-F nagy teljesítményű sportkupé helyettesítheti majd.

   

Az F-es modellek jelzése a Fuji Speedway versenypályára utal és a tiszta vezetési élményre, ami a Toyota tesztpályája és a luxus márkája a Lexus. Az új RC-F prémium nagy teljesítményű coupe lett tervezve a vezetés szerelmeseinek. A mindennapi vezetés sem probléma vele a nagyszerű teljesítménnyel és a kiemelkedő nagysebességű stabilitásával, valamint magas szintű kényelmet biztosít. A vezetési élményt még fokozza a hagyományos szívó 5.0 literes V8-as pörgős motor is. Az új Lexus coupe alkalmas pályázásra és a hétköznapi használatra is, a felszerelt számos kifinomult technológiának köszönhetően.

     

A V8-as motorhoz 8-fokozatú Sports Direct Shift (SPDS) váltót szerelnek, ami 6 különböző módot tesz lehetővé, amit a vezető választhat. A Lexus RC-F Coupe még megkapta a Vehicle Dynamics Integrated Management (VDIM) rendszert, ami most tartalmazza a SPORT és EXPERT módokat is. Az RC-F  orrmotoros hátsókerék-meghajtás elrendezést kapott, amihez Torque Vectoring Differential-t (TVD) is szereltek, ami javítja a kezelhetőséget. Az RC-F sikeresen szerepelt a Pan-Asian Super GT verseny szériában 2014-ben, a fejlett módosított 540 lóerős GT3-as változattal, a V8-as sportkocsiból. Az RC-F GT3 a siker után indul a globális 2015 GT3 verseny szezonban is. 

2015. 01. 17., 11:56:46

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Web Counter
Web Counter

Asztali nézet