MENÜ

 

2015 VW Caddy & Caddy Maxi

VW az új 2015-ös Caddy és Caddy Maxi modelljeit is a Genfi autókiállításon mutatta be. A Caddy megjelenése óta 11 év telt el és ez idő alatt több, mint 1.5 mil. db-t értékesítettek. Az új negyedik generációs Caddy Maxi Life célja folytatni a sikert, amihez a 32 cm-vel hosszabb tengelytáv is hozzá járul, az alap Caddy tengelytáv hosszához képest. A Caddy Maxi Life két sor ülést kapott és alaphelyzetben 530 literes csomagteret. A harmadik és a második üléssor ledönthető, ami lehetővé teszi a csomagtér növelését.

   

A harmadik üléssor ledöntésével csak 1 350 literes csomagteret kapunk, de ha a második üléssort is ledöntjük már 3 700 literes csomagteret kapunk, ami inkább a kis furgonokra jellemző csomagtér méret. A Maxi változat 848 literrel kínál nagyobb csomagteret, mint az alap Caddy Life. A vezető rendszerek korszerű technológiát használnak az új takarékos EU6-os motorokkal. A három 2.0 TDI dízelmotor 75, 102 és 150 lóerős teljesítménnyel választhatók. Az új Caddy és Caddy Maxi számos új biztonsági és kényelmi felszerelést kapott. A Front Assist segít a vezetőnek, az autó előtti közlekedésre figyelni, ami tartalmazza a City Emergency Braking rendszert is, ami a városi vészfékező rendszert biztosítja a szükséges helyzetekre. Az utasszállító változatok oldal védelmet is kapnak, amit a függöny légzsákok biztosítanak.

   

A Caddy-hez elérhető az opciós listáról még a Light Assist és a Driver Alert rendszer is. Az utóbbi a fáradtság érzékelő szenzorral figyeli a vezetőt. A Caddy-hez most először lesz elérhető az Adaptív tempomat (ACC – Adaptive Cruise Control), ami a radar érzékelőket használja a távolságtartáshoz. A vezető támogató rendszerek közül még elérhető lesz az opciós listáról a Park Assist rendszer, ami automata parkolás funkciót is tartalmaz. Az új Caddy modell család sokkal sportosabb megjelenést kapott, az élesebb törésvonalakkal, amik egyben fiatalosabb és személyautósabb megjelenést is adnak a Caddy-nek. A felszerelése nem csak a vezetőtámogató és biztonsági rendszerekkel van ellátva, hanem szórakoztató rendszerekkel is, amik az opciós listáról is választhatók lesznek. Az új Caddy és Caddy Maxi értékesítése június végén kezdődik meg Németországban, a hazai értékesítését várható ez után kezdik meg.

- Rick -

2015. 03. 14., 10:44:26

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Free Counter
Free Counter

Asztali nézet