MENÜ

 

2015 Renault Clio R.S. 220 EDC Trophy

Renault bemutatta az új Clio R.S. változatot, ami egy limitált szériás modell lesz. Az új modell változatot a Genfi autókiállításon bemutatták, ami az alap Clio R.S. fokozott teljesítményű változata lesz. A Mégane R.S. Trophy után a következő modell a Clio R.S., amiből Trophy változatot is készítettek. A motorját átdolgozták az alap Clio R.S.-nek így 10%-val nagyobb teljesítményt és extra 40 Nm nyomatékot hoztak elő a motorból. A maximális 220 lóerős teljesítményét 6 250-es fordulaton adja le, ami a típus nevében meg is jelenik. Az átdolgozott erőforrása szintén az Euro6 kibocsátási normát teljesíti a 138 g/km CO2-kibocsátási értékkel.

   

 

A sebességváltó is gyorsabb lett 30%, ami még gyorsabb fokozat váltást tesz lehetővé, ami szintén fokozza a vezetési élményét. A nagyobb rugalmasságot a Sport mód adja, ami az utcai sport vezetési élményt biztosít a vezetőnek. A Stop&Start rendszer csak Normal módban van bekapcsolva, Sport és Race módokba kikapcsolja a Clio R.S. rendszere. Az új Clio R.S. alacsonyabb lett 20 mm-rel elöl és 10 mm-rel hátul. A Renault feszesebb lengéscsillapítókkal szereli fel, valamint Ultra gyors kormányzást kapott. Az Ultra gyors kormányzása gyorsabb és pontosabb irányváltást biztosít, mint a jelenleg is értékesített Clio R.S. alapmodellben.

       

A tapadásról Michelin Pilot Super Sport 205/40 R18-as gumiabroncsok gondoskodnak. Az új változat jellegzetes matt karosszéria fényezést kapott, amihez opciósan elérhető fényes fekete tető is. A kínálatban megtalálható lesz a Glacier White, a Deep Black, a Flamme Red és a Sirius Yellow. A megjelenését fokozták a 18”-as fekete RADICAL felnikkel is, valamint a Trophy jelvényt is elhelyezték kívül és belül. Az utastere kapott dombornyomott bőr kormánykereket, fűtött bőr sport üléseket, plusz szénszálas megjelenést a légnyílások körül, a kilincseken és a fokozatválasztó kis táblán. A Clio R.S. 220 EDC Trophy elérhető R.S. Monitor-val, ami a fedélzeti telemetria rendszert is tartalmazza. A Trophy változat számozott limitált kiadású változat, ami igényesebb ügyfeleknek készült, kifejezetten a pályanap kedvelőinek. A Clio R.S. 220 EDC Trophy júniusban (2015) érkezik meg az Európai piacra. 

- Rick -

2015. 03. 17., 22:27:45

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Free Hit Counter
Free Hit Counter

Asztali nézet